Modifiquen els nous contenidors d’orgànica per millorar el reciclatge de Reus

per: Jordi Olària Gras

La gestió dels residus impropis costa a la ciutat 100.000 euros l’any, segons el govern

S’han instal·lat plaques metàl·liques per reduir la mida de la boca del contenidor | Canal Reus

Tractar els residus que es llencen al contenidor de la brossa orgànica i no hi van costa, a la ciutat de Reus, uns 100.000 euros l’any, segons ha informat el govern municipal. Amb el canvi de contracte del servei de recollida de brossa i neteja viària, també ha canviat el model dels contenidors, i concretament els de l’orgànica tenen una boca més gran que amb el model anterior.

Ara s’han instal·lat reductors a les boques d’aquests contenidors perquè no hi passi qualsevol bossa. El regidor de Via Pública, Daniel Marcos, detalla que “la brossa orgànica que genera un domicili mitjà en un o dos dies és la mida d’aquesta bossa, considerem que és la mida òptima, que és la que s’ha implantat a altres domicilis, i que també recomana el fabricant”.

L’objectiu és revertir la tendència de l’índex de reciclatge de Reus

Justament la brossa orgànica és la que se sol llençar amb més freqüència i, per tant, amb una bossa més petita. Aquesta reducció de la boca del contenidor no s’instal·larà, en canvi, en aquelles zones on s’ha posat en marxa la prova pilot de contenidors intel·ligents. Marcos explica que “l’usuari ja s’identifica, ja s’hi fa un ús responsable i tenim dades que indiquen que hi ha una tendència positiva”.

La mesura es contempla en l’ampliació de contracte aprovada fa uns mesos per l’Ajuntament i, per tant, no suposarà un altre cost afegit. L’objectiu és tornar a reduir la taxa de residus impropis a la fracció orgànica que, amb els nous contenidors, ha crescut fins al 34,7% quan la normativa espanyola la limita al 20% des de fa dos anys.

AGENDA

28 d'Octubre

RELACIONATS