Últimes notícies:

SECOMSA comença a tancar les àrees d’emergències als pobles amb Porta a Porta

per: Paula Montalvo

A partir d’ara, la ciutadania només podrà accedir a les àrees d’emergència del seu propi poble amb una aplicació que els identifica, evitant així abocaments incívics

Hi ha 14 pobles dels 28 que formen el Baix Camp que estan adherits al sistema de recollida selectiva Porta a Porta. Amb aquesta metodologia, encara que passin a recollir la brossa per casa, implica que hi hagi d’haver contenidors d’emergència per a casos especials. Per exemple, restes de peix perquè casa no faci massa olor. 

Amb el que es trobaven molts municipis és que gent del mateix poble en feia un mal ús i hi deixava les deixalles habitualment, o persones d’altres poblacions, de pas per la localitat també les abocaven. Una acció que impedeix que el percentatge de recollida selectiva millori. 

Per a posar-hi solució, SECOMSA ha tancat aquestes àrees i ara només és possible accedir-hi amb una aplicació mòbil o un clauer per aquelles persones que no tinguin aquest dispositiu. Una aplicació amb un codi personalitzat per a cada veí, de manera que només ells podran accedir-hi. Un fet que farà millorar encara més les xifres. De fet, a Castellvell del Camp, amb menys de dues setmanes d’iniciar aquesta limitació, ja han aconseguit reduir al 50% el que es generava de residus no classificats. 

Castellvell del Camp va començar amb el tancament el passat 15 d’abril, i Vandellòs ho ha fet aquest dilluns, dia 29. L’inici d’aquesta acció ve acompanyada d’una parada informativa perquè tots els veïns puguin conèixer com funciona el nou sistema. 

Els veïns reaccionen al tancament de les àrees

Sobre aquest nou sistema hem volgut sortir a preguntar per Castellvell del Camp. Tot i que gran part dels veïns considera que aquest sistema serà efectiu i positiu en futur, molts d’ells creuen que encara hi ha mancances informatives o millores a aplicar.

AGENDA

RELACIONATS