Últimes notícies:

Veïns de Botarell, contraris a la planta d’àrids que omple de pols els camps

per: Paula Montalvo

Els afectats sostenen que no compten amb tots els permisos i que ha estat treballant a falta d’alguna documentació necessària. Des del Grup Vivanco, l’empresa en qüestió, asseguren tenir tots els papers en regla i no estar fent res fora de la legalitat

Veïns propers al polígon 3 de Botarell, a la zona coneguda com els Revellars, es planten contra l’empresa Grupo Vivanco, dedicada a l’extracció i trituració d’àrids. Els veïns asseguren que fa 4 anys que van començar les molèsties. El soroll i la pols que provoca l’activitat d’aquesta planta fa que a les parcel·les i masies properes sigui molt incòmode viure-hi. Fins i tot, cultivar camps s’ha convertit en missió impossible, ja que aquesta pols ha fet pansir les plantes, generalment oliveres.   

El que els veïns denuncien és que en aquesta planta s’hi trituren residus de la construcció. Una activitat que legalment no podria fer amb els permisos que té actualment. Per a fer aquesta trituració de residus de la construcció hauria de comptar amb un Pla Especial Urbanístic que li ho permetés, però amb el qual ara mateix no compta. 

El Pla Especial Urbanístic autònom encara està en fase d’aprovació provisional per la Comissió territorial d’Urbanisme del Camp de Tarragona i definitivament per part de la Comissió de Territori de Catalunya, segons el Departament de Territori. Un tràmit que va rebre 4 al·legacions de particulars en la seva aprovació inicial. 

Vivanco nega estar fent activitat fora de la legalitat

Segons la documentació a la qual ha tingut accés Canal Reus, i segons fonts consultades a l’Ajuntament de Botarell, el Grup Vivanco sí que té la potestat de tractar àrids extrets de les mateixes parcel·les on té el permís per a fer-ho. El que no pot fer, segons fonts municipals, és traslladar residus d’altres espais per a tractar-los en aquesta planta de Botarell. Una activitat que, els afectats diuen, anuncia a la seva web que estan duent a terme. Malgrat tot, el gerent de l’empresa assenyalada es manté en que l’activitat que es du a terme està sota la legalitat.

L’Ajuntament sí que remarca que quan comptin oficialment amb el Pla Especial Urbanístic, reclamaran a l’empresa les màximes accions per a intentar que les molèsties es redueixin al mínim possible
 
A banda de tirar endavant procediments administratius per intentar aturar l’activitat d’aquesta planta, hi ha afectats que demanen danys i perjudicis individualment per les molèsties causades. 

AGENDA

RELACIONATS