El Centre Catòlic, referència de les arts escèniques

per: Jordi Olària Gras

Amb aquest objectiu es planteja la reforma del Centre Catòlic, que ha d’acollir programació i creació

La reforma del Centre Catòlic encarrila la fase de redacció del projecte. Aquest dimecres s’ha presentat l’avantprojecte amb l’equip d’arquitectes que va guanyar el concurs d’idees. Seran els mateixos als quals s’adjudicarà la redacció dels projectes bàsic i executiu. Un encàrrec que es preveu que pugui estar llest i aprovat d’aquí a mig any i que té un pressupost d’uns 200.000 euros.

El projecte per al Centre Catòlic n’ha d’actualitzar els espais i l’ha de convertir en un element de referència per a les arts escèniques de la ciutat i de la regió. El regidor de Cultura de l’Ajuntament de Reus, Daniel Recasens, apunta que “definim un nou espai central, que impulsa i identifica aquesta coordinació i treballs artístics”.

Bravium Teatre tornarà al Centre Catòlic

A més, afegeix que “també diem quin ús en podran fer aquestes companyies i artistes, especialment les escèniques que tenim a la ciutat”. Des del govern municipal es manté el compromís que Bravium Teatre en tingui un ús preferencial que encara s’està treballant. L’alcaldessa, Sandra Guaita, ha volgut deixar clar que “com que la voluntat és que hi hagi un conveni, no ens preocupa gaire”.

Façana del Centre Catòlic
La reforma del Centre Catòlic entra en la fase de redacció de projecte

Exposa que “hem de trobar l’encaix jurídic perquè sigui una realitat, però ja es treballa tant amb el Bravium com amb Cultura i amb la secretaria municipal”. Pel que fa a la reforma, s’ha volgut actualitzar l’equipament, però també reivindicar-ne la història. La regidora d’Urbanisme, Marina Berasategui, subratlla que l’avantprojecte “recull els dos principals conceptes que perseguíem, aquest espai cultural central amb instal·lacions actualitzades i, per altra banda, la preservació patrimonial”.

El nou equipament ha de tenir programació teatral, i de fet es vol treballar amb un mateix full de ruta i en coordinació amb els respectius consorcis dels teatres Fortuny i Bartrina. En el cas del Centre Catòlic, o el Teatre Bravium, també ha de poder acollir residències artístiques i altres elements i propostes de creació. Tot plegat per ser una referència no només per al teixit local, sinó amb visió territorial.

Fil de notícies

AGENDA

28 d'Octubre

RELACIONATS