L’ocupació turística arriba a màxims de la temporada pel pont d’agost

per: Miquel Ferrer

Les expectatives per la temporada d’estiu de moment es compleixen, a l’espera de si les xifres es mantenen de cara a setembre i octubre

Amb l’arribada del pont de l’agost aquest pròxim dia 15, arriba també la màxima afluència de visitants al Camp de Tarragona, consolidant definitivament la temporada d’estiu. Durant aquest període, és habitual que els allotjaments vacacionals del territori afegeixin un turisme de proximitat que vol aprofitar els dies de festa, al turisme internacional, que ja gaudeix de les vacances d’estiu des de l’inici de temporada.

Unes xifres d’ocupació satisfactòries a l’espera del setembre

De moment, l’estiu ha complert les expectatives del sector de l’hostaleria, amb una entrada de temporada considerable a l’inici de les vacances escolars i una posterior explosió d’ocupació durant el juny. Pel que fa al mes de juliol, però, ha estat més retingut amb reserves sobretot de caps de setmana i d’un nombre inferior de dies. Una de les pràctiques que sembla que més s’ha consolidat enguany, ha estat la reserva d’última hora, una tendència que va a l’alça les últimes temporades.

Tot i que la projecció d’agost és, de moment, d’una ocupació molt elevada, des del sector turístic creuen que la clau per tancar amb èxit l’any turístic seran els mesos de final de temporada, on caldrà esperar si les xifres i sobretot el clima es mantenen.

temporada

Afluència equilibrada i recuperació del turisme internacional

Des del sector, diuen que no s’esperen creixements per aquests mesos d’estiu, ja que la tendència dels últims anys ha estat d’un creixement 0 o inclús decreixement en determinades setmanes. Un fenomen que ajuda a estabilitzar el nombre de reserves i afluència durant aquests mesos d’alta ocupació turística.

Els hostelers també celebren la recuperació del turisme internacional, especialment britànic, i ho atribueixen a les bones xifres que està tenint l’aeroport de Reus durant aquesta campanya d’estiu.

AGENDA

28 de Setembre

RELACIONATS