L’incendi actiu al Priorat ha cremat unes 110 hectàrees i s’espera que es pugui estabilitzar al llarg d’aquest divendres.
ÚLTIMA ACTUALITZACIÓ: 12:30 h
Les tasques d’extinció dels dos incendis que van iniciar-se aquest dijous al Priorat, als municipis de Cabacés i Porrera, avancen positivament. Els Bombers de la Generalitat han estat treballant tota la nit contra el vent de mestral que bufava a la zona i han aconseguit frenar l’avanç del primer foc, que tenia un potencial de més d’un miler d’hectàrees.
Segons Ricard Expósito, responsable d’intervenció de l’operatiu, el foc a Cabacés ha calcinat fins al migdia d’aquest divendres 110,80 hectàrees (108,61 de forestals i 2,19 d’agrícoles). Són una vintena més de les que havia cremat a darrera hora d’aquest dijous, però es tracta d’un increment controlable pels bombers.
Durant la nit s’ha incrementat el perímetre i s’ha prioritzat la cua i el flanc dret del foc que era el que més preocupava per la seva proximitat a la serra de Montsant. Aquest matí treballen a Cabacés 74 dotacions terrestres, 14 mitjans aeris i un total de 190 efectius.
L’incendi de Porrera, a prop d’estabilitzar-se
Segons els Bombers de la Generalitat, a Porrera hi treballen actualment unes 13 dotacions, totes elles terrestres. En aquest cas, el foc està perimetrat i es preveu que es pugui estabilitzar al llarg del matí. Amb tot, i per culpa d’aquests incendis, Protecció Civil ha restringit l’accés al Parc Natural de la serra de Montsant. Els Agents Rurals són ara mateix controlant els accessos, i han informat que el foc afecta una superfície aproximada de 14,20 hectàrees (13,72 de forestals i 0,48 d’agrícoles).
Una nit de patiment
Els Bombers explicaven aquest dijous a la nit que no eren optimistes pel que feia a l’avanç del foc de Cabacés. Un incendi que tenia molt de camp per recórrer i que potencialment podia haver calcinat un miler d’hectàrees.
Durant la tarda, el municipi de Porrera va quedar confinat per culpa del fum, i també molts ciutadans de la zona es van quedar sense llum. I és que l’origen dels dos focs, segons els Agents Rurals, apunta a unes guspires generades pel vent en un cablejat elèctric.