La DOP Siurana presenta l’oli nou amb menys producció però amb la qualitat de sempre

per: Mireia Jansà Mata

És el el tercer any consecutiu que la producció d’olives en la zona d’influència de la la Denominació d’Origen Protegida Siurana està per sota de la mitjana

Menys oli, però amb la qualitat òptima de sempre. Així s’ha presentat la campanya de l’oli nou de la Denominació d’Origen Protegida Siurana. El consell regulador alerta que per “tercer any consecutiu, la producció d’oli està per sota de la mitjana històrica” amb uns 2.700.000 litres, uns 800.000 litres menys que l’any passat.

La campanya de l’oli nou s’ha presentat a Vila-seca, en un camp d’oliveres com ja és habitual en aquest acte organitzat per la DOP Siurana, i amb una personalitat com a padrí de la campanya, que en aquesta ocasió ha estat el xef vila-secà Eduard Xatruch. Una presentació que enguany ha volgut reivindicar el paper dels pagesos així com mostra al públic assistent les propietats organolèptiques d’aquest oli, i és que l’oli d’enguany continua tenint la mateixa qualitat de sempre malgrat la poca productivitat.

D’aquesta manera la DOP Siurana dona el tret de sortida a la campanya de l’oli d’enguany que impulsarà diverses activitats com la Fira de l’oli nou, que tindrà lloc el proper 15 de novembre a la plaça Llibertat de Reus.

AGENDA

28 d'Octubre

RELACIONATS