Reus acull la Trobada de Fundacions de les Comarques de la demarcació de Tarragona

per: Mireia Jansà Mata

EL Círcol ha acollit aquesta jornada organitzada per la Coordinadora Catalana de Fundacions

Més d’una cinquantena de representants de diverses fundacions de la demarcació de Tarragona han participat aquest divendres en una trobada al Círcol de Reus amb l’objectiu de donar a conèixer la seva tasca, fer xarxa, compartir coneixement i impulsar sinergies i col·laboracions entre entitats d’aquest tipus i que formen part de diversos sectors. La Jornada ha estat impulsada per la Coordinadora Catalana de Fundacions, una organització que agrupa gairebé 800 fundacions d’àmbits diversos com el social, d’educació, salut, cultura, recerca o medi ambient.

Una trobada de fundacions participativa

La jornada ha estat participativa, on els assistents s’han dividit per grups per tal d’aportar idees sobre els reptes, barreres, oportunitats i bones practiques que tenen avui en dia aquests tipus d’entitats.

Per altra banda, també s’ha presentat la “Guia pràctica per a un patronat efectiu. Liderant fundacions al segle XXI”, una eina imprescindible per la millora de la gestió dels patronats per tal de fer aquestes organitzacions més eficients.

Un territori amb un teixit fundacional potent

A Tarragona hi ha un total de 133 fundacions, que representen el 6,3% del total de
fundacions actives a Catalunya
. La majoria d’elles són de l’àmbit cultural i també el social, o generen més de 300 milions d’euros l’any.

AGENDA

28 d'Octubre

RELACIONATS