Cambrils unifica les Jornades de la Galera i la Carxofa

per: Jordi Olària Gras

“Les reines de Cambrils” protagonitzen la primera edició de les Jornades de la Galera i la Carxofa

Cambrils ha unificat les Jornades de la Galera i la Carxofa per reivindicar el producte local. La nova proposta comença aquest divendres, 14 de febrer, i s’allargarà cinc setmanes, fins al 23 de març. Hi participaran 38 establiments, un increment notable respecte de les edicions anteriors.

La presentació s’ha fet aquest dimarts, enmig del sotrac que viu el govern cambrilenc arran de l’expulsió del regidor d’Urbanisme i portaveu de Junts, Enric Daza. A la presentació, de fet, s’havia previst que hi participés l’alcalde de Cambrils, Alfredo Clúa, però finalment no hi ha assistit. Segons algunes fonts, el batlle s’hauria quedat a l’Ajuntament per timonejar la convulsa situació del seu equip.

Les Jornades de la Galera i la Carxofa, reivindicació de la producció local

A la Torre del Llimó, la regidora de Promoció Econòmica, Neus Cárdenas Morell, la secretària de la Confraria de Pescadors de Cambrils, Clàudia Masdéu Almagro, i el president de la Cooperativa Agrícola de Cambrils, Pau Serra Pagès, han presentat les Jornades de la Galera i la Carxofa.

Els restaurants oferiran menús amb aquests dos productes, qualificats com “les reines de Cambrils”, però també s’oferiran altres activitats. Hi destaquen les Galeres en Viu, les visites guiades que fa la Confraria per explicar el recorregut d’aquests crustacis des del mar fins a la llotja. Les Jornades de la Galera i la Carxofa mantenen el tast de fideus amb galeres i s’incorpora un esmorzar per a pagesos i mariners jubilats.

S’ha presentat com una trobada de concòrdia que Pau Serra Pagès ha entomat amb humor. N’ha parlat com una manera d’enfortir les relacions entre dos sectors del municipi que, fins ara, havien quedat separats per la via del tren. Considera que amb l’eliminació d’aquesta barrera es pot trencar la històrica rivalitat entre vileros i mariners.

Bromes a banda, ha prosseguit, les Jornades de la Galera i la Carxofa són una oportunitat per posar en relleu dos productes tradicionals de Cambrils. Dos sectors que, a causa del poc fred d’aquests mesos, i de la davallada de mariners i pagesos, auguren una campanya de la galera i la carxofa per sota dels últims anys.

Fil de notícies

AGENDA

RELACIONATS