El programa de transmissió empresarial ha permès la supervivència de 77 negocis en els darrers anys
En una ciutat de gran tradició comercial, com és el cas de Reus, és important que quan un negoci acaba la seva trajectòria, es vetlli per evitar que anys de feina i dedicació es converteixen en un local buit i sense ànima. En aquesta línia, fa més d’una dècada que l’Ajuntament de Reus presta un servei de transmissió empresarial, a través del programa Reempresa, que evita el tancament de negocis a la ciutat i fomenta la seva continuïtat.
D’una banda, i a través d’especialistes, ajuden a definir la proposta dels venedors, per tal de valorar la trajectòria i situació de l’empresa que es ven. De l’altra, se centren en les opcions dels compradors i els ajuden a cercar finançament, si s’escau. Tot plegat, a través d’un acompanyament neutral, durant tot el procés de transmissió.
L’Autoescola Prim hi ha participat recentment. Després de més de 40 anys d’experiència, amb dues generacions familiars involucrades, els seus amos es jubilen. La fi d’una etapa que ha coincidit amb la voluntat d’obrir una nova autoescola per part de la Joana i el Jose. Reempresa els ha unit i ha facilitat els tràmits del traspàs.
Diverses línies en marxa per mantenir l’activitat comercial
En aquest cas, coincideix que el local es troba al barri de Santa Teresa, la zona en què l’Ajuntament ha desplegat la darrera fase del projecte de revitalització comercial ‘Carrers d’ahir, espais d’avui’.
Així, el regidor d’Empresa, Formació i Ocupació de l’Ajuntament de Reus, Òscar Subirats, defensa que més enllà d’omplir els locals buits, el consistori també vetlla per impedir que tanquin aquells que ja tenen activitat. És per això que, tal com exposa, quan coneixen que un negoci vol tancar o busca iniciar un procés de traspàs, cerquen la manera d’obrir una línia de treball dins del programa Reempresa.
Des del 2013, Reempresa ha permès la supervivència de més de 70 negocis i de 200 llocs de treball a la capital de Baix Camp.