Arriba una nova edició del Festival Contemporaneus amb una programació més internacional 

per: Redacció

Es tracta d’una aposta per la música de nova creació

El Festival Contemporaneus presenta la seva 3a edició amb una programació que tornarà a portar la música contemporània a Reus. Una proposta que presenta un diàleg entre la música més innovadora, la creació electrònica, les arts visuals i altres formes híbrides que exploren noves dimensions sonores i visuals. El festival tindrà una sessió d’estiu, del 15 al 18 de juliol, i una de tardor, del 12 al 14 de desembre.

El festival neix l’any 2023 de la mà dels músics Joan Martí-Frasquier i Joan Bagés, amb l’objectiu de situar Reus en el mapa internacional de la música de nova creació i oferir un espai per a la innovació i l’experimentació sonora. 

En aquesta edició, el Contemporaneus augmenta de manera notable el nombre de dies i concerts, amb un total de 13 actuacions en 7 dies. També amplia espais i aposta per traspassar les fronteres de Cal Massó amb un concert de cloenda de l’estiu que es traslladarà a la plaça de la Patacada de manera gratuïta.

El festival suposa un viatge musical global i reunirà una variada selecció d’artistes internacionals, provinents de Suècia, França, Estònia, Regne Unit, Taiwan, Japó, Argentina i Veneçuela. D’altra banda, també aposta pel talent local i del territori, amb conjunts com el barceloní Morphosis Ensemble o el Col·lectiu lleidatà Free’t.

Programació d’estiu

  • 15 de juliol, 19 h: Morphosis Ensembla. Grup resident, que presentarà el seu nou projecte Flexus V, amb obres de nova creació que combinen veu, flauta, clarinet, teclat-sintetitzador, música electrònica i visuals. Aquesta proposta formarà part d’una gira internacional que els portarà per Europa, l’Argentina i el Japó.
  • 16 de juliol, 19 h: Ondes Croisées, Compagnie Alcôme. Un concert de música acusmàtica i electrònica amb una orquestra de vint altaveus distribuïts per tot l’espai, una immersió sonora dirigida per l’intèrpret principal Armando Ballice, que inclourà estrenes mundials.
  • 16 de juliol, 20 h: Petites formes. Liao Lin-Ni lidera aquest concert amb obres acusmàtiques breus dels guanyadors del concurs internacional Petites formes (Taiwan/França), una proposta per descobrir noves veus de la composició asiàtica i electrònica.
  • 17 de juliol, 19 h: Ciccada Concert v1, Atem Duo. El duo suec farà un assaig obert a les 19 h i un concert a les 20 h, que explorarà el procés de creació de noves obres amb Joan Bagés.
  • 17 de juliol, 22.30 h: Sévérine Beata & Javi Álvarez. Aquesta proposta experimental oferirà un viatge sonor a través del disc La era del trance (2023), ple de paisatges sonors hipnòtics i atmosfèrics, que crearà una immersió total per als espectadors.
  • 18 de juliol, 19 h: Col·lectiu Free’t. Un grup d’artistes multidisciplinaris, dirigits per Arnau Millà, que exploren la improvisació instantània, fusionant música, dansa, teatre i arts visuals en una experiència total.
  • 18 de juliol, 22.30 h: Éphémère Harmonie, Ensemble Flashback (plaça de la Patacada). Ensemble Flashback torna amb un projecte de música acústica, electrònica i projeccions visuals en directe, creant una experiència sonora i visual única.

Programació de tardor

  • 12 de desembre, 19 h: Hanatsu Miroir. Una proposta de música electroacústica mixta, amb estrenes absolutament inèdites i col·laboracions internacionals.
  • 13 de desembre, 16.30 h: Call for proposals. Una jornada oberta per a intèrprets locals que volen mostrar el seu treball dins del marc del festival, amb projecció internacional.
  • 14 de desembre, 18 h: Hanatsu Miroir. En aquest segon concert, Hanatsu Miroir interpretarà obres del seu repertori més habitual.

Les entrades tenen un preu de 10 € per concert, i, enguany, com a novetat, hi haurà abonaments disponibles per a diverses sessions.

Fil de notícies

RELACIONATS