Tant l’entitat com l’oposició municipal reclamen que el govern de Reus concreti el conveni amb Bravium Teatre
Bravium Teatre valora positivament l’avantprojecte de reforma del Centre Catòlic que s’ha presentat aquesta setmana. Des de l’entitat ho veuen com les primeres passes d’un projecte que els ha de permetre tornar al carrer de la Presó.
Aplaudeixen que s’inverteixin més de tres milions d’euros en un equipament cultural, una xifra prevista inicialment que podria haver quedat desfasada. Bravium Teatre espera que les obres comencin tan aviat com sigui possible per executar un projecte que consideren ambiciós en la seva magnitud i trencador amb idees com l’atri interior.
Bravium Teatre, esperançats amb l’avantprojecte anunciat
Així ho exposa el president de Bravium Teatre, Ferran Figuerola, que admet que “és un edifici que té 500 anys, poc ens podíem pensar que s’hi poguessin fer aquestes reformes”. Afirma que “com a Bravium Teatre estem contents que comenci a caminar, que ja fa temps que camina, però ara sembla que s’està complint el calendari d’execucions”.
Figuerola posa en relleu que es donarà vida novament a espais que quedaven fora del conveni del Bravium i, per tant, havien quedat en desús. També valora positivament que s’opti per revitalitzar els terrats de l’edifici. Pel que fa a la línia de treball plantejada per l’Ajuntament, espera aclarir aviat quin paper ha de jugar l’entitat al nou espai.
“Hem de parlar, suposo que hi haurà alguna entesa, i també ens agradaria saber com més aviat millor quin serà el nostre espai per poder tenir la seu social de l’entitat“, explica. L’entitat cultural no és l’única que reclama concretar aquest conveni. Des que es va escenificar l’acord amb l’Arquebisbat, i ja des de la primera entesa feta durant el mandat de Carles Pellicer, l’oposició municipal reclama al govern, ara de Sandra Guaita, que concreti què ha de passar al Centre Catòlic.
L’oposició reclama al govern que concreti el futur de Bravium Teatre
La portaveu del grup municipal del PP a l’Ajuntament de Reus, Sílvia Virgili, “entenem que cadascú necessita el seu temps i que són, per desgràcia, massa tràmits burocràtics els que comporta materialitzar una solució, però ens fa desconfiar, després de tant de temps…”.
La portaveu de Junts al consistori, Teresa Pallarès, recorda que “el paper de l’Ajuntament ha sigut seguir un projecte que ja estava pactat i aprovat el maig del 2023, això és així”. Afegeix, també, que “volem contribuir activament en aquests projectes, volem parlar amb Bravium Teatre, perquè això s’ha de fer amb el consens de tots els actors implicats”.
La CUP qüestiona l’acord amb l’Arquebisbat i Vox l’aplaudeix
Més enllà d’aquestes objeccions, veu com la CUP consideren un error la fórmula de cessió per a 50 anys acordada amb l’Arquebisbat. La portaveu municipal de la formació, Mònica Pàmies, apunta que “està clar que l’Església no té intenció de mantenir aquest espai, perquè l’havia deixat en tant mal estat que no es podia recuperar”. Amb aquest put de partida, afegeix, “la solució lògica és que passi a ser titularitat pública, i més amb el volum d’inversió que es fa, i no per un període de temps, sinó per sempre”.
Qui sí que veu amb bons ulls la fórmula és Vox, que la considera positiva per a totes les parts implicades. El seu portaveu a l’Ajuntament, Julio Pardo, assegura que “sí que és veritat que l’Ajuntament assumeix el manteniment i la rehabilitació, però és una operació vàlida per ambdues parts”.
Posa en relleu que “hi ha limitacions imposades per l’Arquebisbat que són lògiques, però és un plantejament raonable, sensat i positiu per a la ciutadania”. Amb la discussió sobre la cessió ja superada, el que queda per resoldre ara és quines entitats acabaran tenint activitat al carrer de la Presó i, sobretot, el paper que hi jugarà Bravium Teatre.