Últimes notícies:

Un concurs de gravats per donar el tret de sortida a l’Any Fortuny

per: Mireia Jansà Mata

El Centre d’Amics de Reus i l’Associació ARS Cultura i Tècnica impulsen el Mini Print Reus Fortuny, un certamen per commemorar la figura del pintor reusenc coincidint amb els 150 anys de la seva mort

Marià Fortuny i Marsal, va ser un gran mestre pintor reconegut internacionalment, però tant ell com el seu fill, Marià Fortuny i de Madrazo, van destacar també en el gravat calcogràfic en diverses tècniques. És per això, des de l’Associació ARS i el Centre d’Amics de Reus s’ha impulsat un concurs d’aquesta disciplina artística. Sota el nom Mini Print Internacional Reus Fortuny, el certamen té doble vessant; per una banda, recordar i donar a conèixer els Fortuny així com ajudar als artistes gravadors en la seva difusió.

Una campanya de micromecenatge per finançar el projecte

El concurs és de temàtica és lliure i està obert a tothom qui hi vulgui participar. Les inscripcions finalitzen el 15 de juliol, però no serà fins al novembre que se sabran els guanyadors en una gala i una exposició amb les obres presentades. Un certamen que premiarà els millors gravats amb un total de 3.300 euros. De fet, des de les dues entitats s’ha impulsat una campanya de micromecenatge per finançar el projecte on es recompensarà les donacions amb còpies d’alguns dels gravats de Marià Fortuny.

Al novembre, Any Fortuny

El concurs s’emmarca en la commemoració dels 150 anys de la mort del pintor reusenc, que donarà el tret de sortida a partir del mes de novembre amb la celebració de l’Any Fortuny. De fet, des del Centre d’Amics de Reus s’ha creat una comissió per crear el programa d’activitats d’aquesta commemoració.

AGENDA

RELACIONATS