El Hub se suma al programa d’accions de la Generalitat de Catalunya organitzades en el marc de la distinció de Catalunya Regió Mundial de la Gastronomia 2025
El Hub Foodtech & Nutrition, el pol que connecta les institucions, empreses i centres de recerca vinculats al sector agroalimentari i tecnològic de la Catalunya Sud, s’ha adherit a la iniciativa Catalunya Regió Mundial de la Gastronomia (CRMG25), que treballa per valorar l’excepcionalitat i la riquesa del patrimoni agroalimentari i culinari català. El projecte està impulsat per la Generalitat de Catalunya, té 50 actuacions previstes, i compta amb un pressupost inicial de 15 milions d’euros que han de servir per posicionar Catalunya com un gran referent mundial en alimentació i turisme enogastronòmic en l’àmbit europeu.
Des del Hub, s’impulsaran accions vinculades a la sostenibilitat, la innovació i l’economia circular i els productes de proximitat, entre d’altres. Concretament, està previst fer jornades de treball amb les empreses adherides i activitats de promoció de la gastronomia local durant la pròxima edició d’exproReus, a més de la participació en fires agroalimentàries.
El regidor de Promoció Econòmica, Innovació i Coneixement i conseller delegat de REDESSA, Josep Baiges, ha explicat que, “una de les finalitats del Hub és donar visibilitat i posar en valor la riquesa gastronòmica del nostre territori. Per això, impulsar accions en el marc de la Regió Mundial de la Gastronomia té tot el sentit, ja que es tracta d’un projecte amb projecció internacional”.
La Regió Mundial de la Gastronomia és una iniciativa impulsada per l’Institut Internacional de Gastronomia, Cultura, Arts i Turisme (IGCAT). Té com a finalitat destacar i promoure aquelles regions que contribueixen activament a la millora de la qualitat de vida de la ciutadania, valorant les diferents cultures alimentàries, l’educació per a la salut i la sostenibilitat i la innovació gastronòmica. Es tracta d’un guardó atorgat per un jurat independent i internacional, format per experts en diferents àmbits de competència com ara el turisme, la cultura, l’hostaleria i l’agricultura.
Per tal de donar visibilitat a aquesta adhesió, la pàgina web del Hub Foodtech & Nutrition i les activitats que s’organitzin sota el seu paraigua, incorporaran durant aquest 2025 la imatge de la Regió Mundial de la Gastronomia 2025 – Som Gastronomia.