“El preu de l’oli hauria de correspondre amb la realitat pagesa”

per: Clara Marquiegui

Des dels camps defensen que els consumidors han normalitzat uns preus massa baixos pel que veritablement suposa produir oli i per la qualitat que té aquest producte

La sequera ha afectat molts camps de conreu del Camp de Tarragona, però a la zona de Cambrils n’hi ha uns quants que s’han salvat gràcies als pous d’aigua. I és que l‘aigua és indispensable per al conreu intensiu de l’olivera, sobretot al voltant del mes de juny, que és quan es forma el pinyol de l’oliva.

L’estiu passat els pous d’una fondària de 60 metres, o inferior, van quedar secs. Afortunadament, aquells que tenien un pou amb més profunditat van poder salvar la collita, un fet que no els ha tret del cap la preocupació d’un futur on sí que puguin tenir problemes per regar.

Ara bé, la pujada de preus els ha permès tenir més marge de benefici per invertir en nova maquinària i en més plantacions. A banda, creuen que “aquest preu és més just amb les despeses que suposa el conreu de l’olivera, com també amb la qualitat del producte que s’ofereix a la zona”.

D’aquesta manera, des dels camps reclamen que es faci un replantejament dels preus dels darrers anys perquè s’ajustin a la realitat pagesa.

Fil de notícies

AGENDA

15 de Setembre

RELACIONATS