Torna el Temps d’Avellana en un moment molt necessari pel sector

per: Paula Jansà

S’han programat una trentena de propostes entre octubre i novembre. La Festa de l’Avellana se celebrarà el 25 d’octubre a la plaça Prim

Els mesos d’octubre i novembre, l’avellana tornarà a ser la protagonista al territori amb una nova edició, la vuitena, del Temps d’Avellana. Una edició especial on aquesta iniciativa formarà part de les activitats que se celebren arreu del país amb motiu del reconeixement de Catalunya com a Regió Mundial de la Gastronomia.

La proposta, que vol reivindicar aquesta fruita seca com a patrimoni gastronòmic i identitari del territori, arriba en un moment complicat i de crisi pel sector. “El Temps d’Avellana ens retorna una part, però el pagès el que realment necessita que el seu producte estigui valorat i una forma és amb un preu just. A més, se’ns ha sumat la sequera perquè no vam tenir prou reg del Pantà de Riudecanyes, se’ns va abandonar“, apunta Ester Gomis, presidenta de la DOP Avellana de Reus.

Així doncs, iniciatives com aquestes, contribueixen a potenciar aquest producte estrella al territori i envien un missatge d’esperança als productors locals.

La Festa de l’Avellana es farà el 25 d’octubre

Com dèiem, el Temps d’Avellana s’allarga des d’aquest 1 d’octubre i fins al novembre i inclou fires, rutes, tastos, jornades tècniques i activitats escolars i espectacles al voltant d’aquest fruit. Entre la trentena de propostes, destaca una iniciativa del Gremi de Forners de Reus i Baix Camp, que oferirà a les pastisseries de Reus productes especialment elaborats amb avellana per a l’ocasió, una experiència mindfulness entre avellaners o la quarta Festa de l’Avellana que enguany es durà a terme a la Plaça Prim el 25 d’octubre.

Consulta el programa

Consulta la programació sencera en aquest enllaç.

RELACIONATS