Últimes notícies:

La Cambra de Comerç estudiarà canvis en la Reus Viu el Vi de l’any vinent

per: Jordi Olària Gras

El trasllat al Parc de Sant Jordi es valora molt positivament i es vol evitar arribar al límit d’aforament

Reus Viu el Vi
Imatge de la Reus Viu el Vi del 2024, al Parc de Sant Jordi | Laura Roig

La Cambra de Comerç de Reus estudiarà tornar a implantar canvis en la Reus Viu el Vi de l’any vinent. L’edició d’aquest 2024, com a novetat, s’ha traslladat de la plaça de la Llibertat al Parc de Sant Jordi, una ubicació aplaudida pels expositors, per l’organització i, com a localització en si, també pel públic.

S’hi ha guanyat espai amb ombra i vegetació, però la nota discordant en el balanç positiu que se’n fa des de l’organització té a veure amb el vespre de dissabte. En traslladar-ho a un recinte tancat, hi ha restriccions d’aforament, i el parc va arribar al seu límit —les 4.000 persones que estipula el pla de seguretat—.

Aleshores es va optar per tancar portes i impedir l’entrada de més públic. Una mesura que des de la Cambra insisteixen que era necessària per garantir la seguretat, però que no per això ha deixat de generar polèmica.

Enguany també s’ha implantat la venda de tiquets de degustació anticipada amb l’objectiu de reduir les cues que es feien anys enrere per comprar-los. Per tant, hi va haver públic que no va poder entrar malgrat haver comprat tiquets. L’organització va recordar que es podrien fer servir diumenge, i que en cas que no s’haguessin gastat, se’n reemborsaria l’import de manera automàtica.

La Reus Viu el Vi podria implantar tiquets diferents per a cada dia de fira

Objectiu que no es va assolir completament, segons diversos testimonis, perquè la gran afluència de públic no va fer tan àgil com es volia la recollida dels tiquets adquirits per internet. Aquests vals de degustació no s’adquirien per a un dia concret, sinó per consumir durant els tres dies de la fira.

El president de la Cambra, Mario Basora, apunta en una entrevista a Canal Reus que aquest és un dels canvis que es poden preveure de cara al 2025, el de vendre tiquets de manera anticipada, però ajustats a cada dia per poder-se fer una idea aproximada de l’aforament. Amb tot, la possibilitat de compartir els tiquets o d’adquirir ampolles als estands per repartir en grup in situ fan difícil poder ajustar l’aforament previst amb més precisió.

La Cambra estudia canviar la distribució dels estands de la Reus Viu el Vi

Un altre canvi que es planteja l’organització fa referència a la distribució dels estands. Enguany s’ha optat per instal·lar els cellers al voltant de la plaça d’Anton Borrell, i deixar els espais verds a banda i banda per a les parades de menjar i vermut. Amb l’objectiu que el públic es reparteixi per tot el parc, no es descarta que l’any que ve s’inverteixi el plànol, repartint els cellers a banda i banda i col·locant la part de gastronomia i vermut a la zona central.

La decisió podria evitar aglomeracions en punts concrets del parc, però el mateix Basora recorda que, dissabte, el parc estava ple de punta a punta i, de fet, els plans de seguretat estableixen criteris segons l’aforament total i no necessàriament en funció de com es reparteix pel recinte.

Una fira del vi amb un perfil de públic particular

Tot plegat amb el teló de fons d’una fira del vi amb dinàmiques i perfils de visitants prou particulars. Segons apunten des de la Cambra, el volum de públic jove és força superior al d’altres cites de la regió.

També el públic familiar, una característica que els fa plantejar la possibilitat de programar activitats infantils de cara a pròximes edicions. Tot plegat, amb la intenció de mantenir el Parc de Sant Jordi com a ubicació de la Reus Viu el Vi a partir d’ara.

Fil de notícies

AGENDA

25 de Febrer

14 de Juny

RELACIONATS