Últimes notícies:

La incertesa sobre Lotte es manté a Mont-roig del Camp

per: Clara Marquiegui

Aquest dimecres, la plataforma Salvem Mont-roig ha organitzat una xerrada col·loqui per posar el projecte sobre la taula i resoldre dubtes i qüestions concretes amb experts de diversos àmbits.

‘Parlem del projecte Lotte’. Aquest ha estat el nom de la xerrada col·loqui impulsada per la plataforma Salvem Mont-roig que s’ha celebrat aquest dimecres a la Casa de Cultura del mateix municipi. Una activitat que ha volgut posar sobre la taula el projecte de l’empresa coreana Lotte Energy Materials a Mont-roig, a través de persones vinculades al món de la pagesia, la geografia, la toxicologia, i l’ecologisme.

Per exemple, en el cas del ponent vinculat a Unió de Pagesos, Ton Crusells, ha reflexionat sobre el consum d’aigua que suposarà l’arribada d’aquesta fàbrica, com també sobre els projectes que podrien anar arribant al municipi arran d’aquest. Els diversos ponents han expressat a Canal Reus que “existeix poca informació tècnica i bibliografia sobre el projecte, un fet que complica avaluar els riscos que veritablement pot tenir aquest projecte”.

Sala plena en la xerrada col·loqui

L’activitat ha comptat amb la participació de més d’un centenar i mig de persones. Un fet, que juntament amb la gran quantitat de dubtes que s’han expressat, ha tornat a posar de manifest que encara hi ha molta part de la ciutadania que sent preocupació davant de l’avanç d’aquest projecte.

Les obres no començaran fins a la tardor

Cal recordar que encara que l’inici de les obres estava previst per al mes de juny, aquestes no començaran fins a la tardor a causa dels tràmits burocràtics. Això sí, el ple municipal ja ha aprovat la modificació del POUM necessària per a l’arribada de Lotte i la compravenda dels terrenys d’Els Comellarets amb l’empresa.

Fil de notícies

AGENDA

RELACIONATS