Últimes notícies:

S’esperen ocupacions turístiques d’entre el 80 i 90% aquest estiu

per: Laura Roig

Són xifres similars a les d’abans de la pandèmia. El turisme predominant és el familiar

“La temporada turística ha arrencat bé, i això fa preveure una bona ocupació pels mesos d’estiu”

Xavier Guardià, portaveu de la FEHT de la província de Tarragona

Els responsables del sector turístic a la demarcació de Tarragona i Terres de l’Ebre, auguren, per aquests mesos de juliol i agost, ocupacions similars a les d’abans de la pandèmia, d’entre el 80 i 90%. Tot i així, la tendència de reservar a última hora continua a l’alça, mentre que el nombre de pernoctacions dels turistes varia molt segons la procedència d’aquests i el període en què fan la seva estada. Pel que fa a la procedència, encapçala el rànquing el turista espanyol, seguit pel turista francès, el britànic i l’irlandès.

El sector continua apostant per la desestacionalització

Si bé el gruix més important de turistes es concentra a l’estiu, la temporada s’allarga des de Setmana Santa i fins el novembre. I és que segons els agents del sector, “no té sentit que a l’estiu el volum de turistes sigui molt elevat, i als mesos de juny o setembre estigui molt buit”. Així doncs, el sector continua treballant per esponjar les estades turístiques al llarg dels diferents mesos de l’any, i continua apostant per la desestacionalització potenciant el turisme esportiu, estudiantil i de negoci.

L’assignatura pendent

Un dels principals problemes amb què es troba el sector és la dificultat de moure’s pel territori si no es disposa de vehicles privat. Aquest aspecte té efectes negatius tant pel turista que ens visita com entre la població autòctona que s’ha de desplaçar per cobrir un lloc de feina de l’àmbit turístic a una població diferent a la que resideix.

AGENDA

RELACIONATS