Acaba la vaga de Secomsa després d’una “victòria històrica”

per: Jordi Olària Gras

La plantilla de la recollida de brossa comarcal aconsegueix pactar les 35 hores setmanals i millorar la flota entre altres

Una “victòria històrica” posa punt final a la vaga de Secomsa. Així ho ha anunciat aquest dijous a la tarda la CGT, al capdavant del comitè d’empresa. Segons han detallat, l’empresa ha firmat un preacord que contempla una jornada de 35 hores setmanals a partir de l’1 de gener del 2025 —actualment era de 37,5 hores setmanals—.

concentració treballadors SECOMSA
Imatge d’arxiu d’una de les concentracions de la plantilla de Secomsa en el marc de la vaga d’aquesta tardor | Canal Reus

És la fita més destacable d’una entesa que assoleix altres objectius marcats pel comitè de vaga de Secomsa. El document pactat entre plantilla i empresa comarcal també preveu renovar la flota a partir del pressupost de l’any vinent i sumar tres dies d’assumptes propis als sis que hi havia fins ara.

Punt final a la vaga de Secomsa

Pel que fa als sous, s’han de pujar per equiparar-los segons la categoria laboral, una situació que ara generava greuges comparatius. Tot plegat en el marc d’un nou conveni laboral que s’haurà de signar durant els pròxims tres mesos.

Per tot plegat, el secretari d’Acció Social de la CGT Baix Camp – Priorat, Jorge Fernàndez, qualifica el preacord de “victòria històrica”. Tot i això, alerta que “és un primer pas en un cicle de lluita” que no s’acaba amb aquesta fita.

És per això que subratllen la importància que, des del sindicat, s’atorga a la fita anunciada aquest dijous. Tal com ho plantegen, “la vaga ha estat l’eina que ha forçat l’empresa a negociar”. Així ho ha sentenciat Ignasi Risalde, delegat de la CGT a Secomsa. Els membres del sindicat han denunciat que “feia vint mesos” que la direcció de l’empresa, que depèn del Consell Comarcal del Baix Camp, bloquejava qualsevol negociació.

Fil de notícies

AGENDA

28 d'Octubre

RELACIONATS