El contracte d’esporga de Reus es recupera després de dos anys sense

per: Jordi Olària Gras

La licitació del 2018 va vèncer l’any 2022 i, des d’aleshores, no hi havia contracte d’esporga de Reus vigent

L’Ajuntament ha licitat un nou contracte d’esporga de Reus després de dos anys sense que es cobrís el servei. Sí que s’havia actuat puntualment, a través de les Brigades Municipals i de contractes menors, però l’última licitació pública per esporgar l’arbrat es va fer l’any 2018, i va vèncer el 2022 després de les pròrrogues pertinents.

Aquesta setmana s’ha posat en marxa el contracte públic que s’ha adjudicat a Urbaser. Durarà dos anys i es pot prorrogar dos anys més, sempre amb una despesa anual màxima de 388.000 euros, tes vegades més que fa sis anys.

El nou contracte d’esporga de Reus actuarà en més de 8.000 arbres cada any

Les capçades dels arbres hauran de quedar a mig metre de les façanes, a 2,25 metres d’alçada a les voreres i a 4,5 metres de les calçades per no interferir en el trànsit ni en pas de vianants. Així ho estableix el contracte d’esporga de Reus. També s’ha de garantir que els arbres no tapin ni miralls viaris ni senyals de trànsit. L’alcaldessa de Reus, Sandra Guaita, explica que “el que no ens permetia el fet de no tenir licitació és fer una gran actuació a tota la ciutat”.

Segons aclareix, “volíem que l’actuació d’urgència que vam fer quan vam entrar es quedés en la visió general dels pròxims quatre anys”. El regidor de Via Pública de l’Ajuntament de Reus, Daniel Marcos, apunta que hi ha carrers de Reus per on fa gairebé cinc anys que no veu esporgar l’arbrat. És per això, subratlla, que s’ha demanat a l’empresa adjudicatària que intenti posar l’arbrat al dia tan aviat com sigui possible.

Marcos assegura que “concentrarem tots els esforços perquè en els últims tres mesos de l’any s’actuï en el màxim de carrers i d’arbres que ens permeti la climatologia”. El contracte d’esporga afecta els vora 18.500 arbres de la ciutat que no estan en cap parc o zona verda —aquests s’esporguen a través d’un altre contracte—. La planificació de l’Ajuntament és que es pugui actuar en 8.300 d’aquests arbres cada any.

AGENDA

28 d'Octubre

RELACIONATS