Últimes notícies:

El PAM de Cambrils inclou 116 accions dividides en tres eixos

per: Jordi Olària Gras

El govern ha presentat el PAM de Cambrils coincidint amb el primer any de mandat

Quan fa un any que el govern de Cambrils va prendre possessió del càrrec, el consistori ha presentat el Pla d’Acció Municipal. Es tracta del full de ruta per als tres anys que queden, tot i que l’equip d’Alfredo Clúa ha subratllat que el formen projectes que ja s’han treballat durant els primers 12 mesos.

S’ha dividit en tres eixos, un centrat en la cultura, l’educació i la participació, un altre en la sostenibilitat, l’urbanisme i la seguretat, i el darrer, dedicat a la promoció econòmica. En el primer eix destaquen projectes com el del Teatre Auditori. L’alcalde de Cambrils, Alfredo Clúa, afirma que “hem adequat el projecte a la realitat de Cambrils, el farem per fases”.

L’equip de govern de Cambrils presenta el PAM 2023-2027 | Canal Reus

El PAM de Cambrils contempla la mobilitat sostenible i aparcaments dissuasius

El pròxim pas és tenir redactat el projecte per poder licitar les obres; encara sense un calendari concret, Clúa assegura que “el nostre objectiu és tenir començada l’obra a finals d’aquest mandat“. El segon eix contempla reformes a carrers com el de Pau Casals o Cristòfor Colom, allargant així la transformació de la rambla de Jaume I.

És el mateix àmbit on es preveuen nous aparcaments dissuasius a la Fontcoberta, a Diagonal Mar, i a l’eixample platja i vila. Un eix en el qual també es recupera la patrulla policial de platja amb la incorporació de set nous agents fixes i nou d’interins. El tercer eix ha de servir per reforçar els atractius turístics de Cambrils, com les jornades gastronòmiques i els esdeveniments esportius.

Les eleccions retarden la presentació del PAM de Cambrils

Aquest Pla d’Acció Municipal arriba quan fa un any que el govern de Cambrils és al càrrec. Un retard que, des del consistori, es justifica amb les darreres convocatòries electorals. Clúa manté que “estava avançat, però el període electoral, de les autonòmiques i les europees, ens ho han fet ajornar”.

Insisteix que “estava preparat des de fa mesos, es va aprovar en Junta de Govern, però no en podíem fer difusió fins que no passessin les convocatòries electorals”. Clúa també ha volgut deixar clar que el PAM de Cambrils sorgeix de posar en comú els programes electorals dels quatre partits que governen, el PSC, Esquerra, Junts i En Comú Podem. La voluntat és que sigui una eina que permeti passar revista de l’acció del govern durant aquest mandat.

Un any de mandat del govern de Cambrils

Durant la presentació del PAM de Cambrils, el govern local ha fet, alhora, balanç del primer any de mandat. Arran de la impugnació postelectoral d’Oliver Klein, la constitució de l’Ajuntament el 2023 va fer-se més tard que a la resta d’institucions locals. Així doncs, aquests dies culminen els primers dotze mesos de l’equip liderat per Alfredo Clúa i format pel PSC, Esquerra, Junts i En Comú Podem.

D’aquest període, l’alcalde n’ha destacat l’avenç dels tràmits per ampliar i recepcionar el polígon Belianes, com la intenció d’actuar a les entrades del municipi. Alguns dels projectes del PAM de Cambrils ja s’han començat a treballar, i és per això que al balanç també s’han repassat iniciatives com l’ampliació de l’aparcament dissuasiu al municipi.

Alguns d’aquests aparcaments han d’ubicar-se a la Fontcoberta, i altres a l’avinguda del Baix Camp. Són places que s’ubicaran en espais privats, amb els quals l’Ajuntament ha signat convenis, però també públics. La Generalitat, per exemple, ha autoritzat habilitar aparcaments a l’antiga via de tren.

Entre els àmbits que Clúa ha destacat d’aquest primer any d’exercici també hi ha altres iniciatives que s’han de desplegar a través del PAM de Cambrils, com el sistema de recollida porta a porta o el reforç del servei de neteja viària i recollida d’escombraries.

AGENDA

RELACIONATS