Últimes notícies:

El porta a porta de Cambrils arriba amb polèmica

per: Lídia Porta, Jordi Olària Gras

Part del veïnat considera que s’ha implantat precipitadament i sense tota la informació necessària

El sistema de recollida selectiva porta a porta de Cambrils ja ha arribat a diversos barris. En alguns, però, com al barri Molí de la Torre, bona part del veïnat és reticent. Estimen que només un 10% dels habitatges compten amb el ganxo a la seva façana per a poder enganxar el contenidor i posar en marxa el sistema de recollida.

A més a més, els veïns denuncien que s’ha volgut aplicar amb massa pressa i, per tant, consideren que els ha faltat informació. La secretària de l’Associació de Veïns Molí de la Torre, Lídia Aguirre, explica que “en quinze dies s’ha volgut posar en marxa i la gent ha dit ‘no'”. Assegura que també hi ha veïns “que estan d’acord en provar-ho i veure què passa”.

El sistema de recollida porta a porta s’ha posat en marxa en alguns barris de Cambrils | Canal Reus

El govern defensa que el porta a porta de Cambrils s’ha treballat amb temps

Considera, però, que “abans d’implantar un sistema d’aquests, s’havia de fer molta pedagogia, potser començant a poc a poc, recollint només alguna fracció perquè la gent vegi els avantatges o inconvenients”. Des del govern municipal expliquen que el projecte del porta a porta de Cambrils no és nou, ja que l’Ajuntament va començar a treballar-lo el 2020 arran d’una subvenció de l’Agència Catalana de Residus per a municipis turístics.

També recorden que l’empresa a càrrec, Secomsa l’està aplicant en altres municipis de la comarca amb èxit. El regidor d’Espai Públic i Sostenibilitat de l’Ajuntament de Cambrils, Alejandro García, defensa que “és un projecte que no és improvisat, arrenca el 2020 i s’ha treballat durant quatre anys”. A més, afegeix que “des del mes de maig hem fet anuncis a premsa, circulars personalitzades als domicilis i xerrades obertes perquè puguin plantejar dubtes; hem fet tots els esforços possibles”.

Als barris afectats hi ha alguns habitatges col·lectius, i d’altres que no tenen façana al carrer on col·locar el cubell. Són situacions que el veïnat ha criticat, i que el govern admet que s’estan estudiant per trobar-hi solució. El sistema porta a porta recull el reciclatge quatre dels set dies de la setmana. Tres dies d’orgànica, dos dies envasos, un resta i un paper i cartó. A més, tots quatre dies també es recull tèxtil sanitari.

Fil de notícies

AGENDA

6 de Setembre

1 d'Agost

27 de Juliol

RELACIONATS