Últimes notícies:

El primer judici del cas INNOVA podria endarrerir-se un any

per: Marc Càmara

Aquest dilluns, 6 de maig, havia de començar el procés, que s’ha ajornat a petició d’un dels implicats

L’Audiència de Tarragona havia de ser l’escenari aquest dilluns, 6 de maig, de l‘arrancada del primer judici del cas INNOVA, un dels casos més mediàtics de les darreres dècades a Reus. En concret, havia de començar el procés per la peça separada i també la peça número dos, que investiguen les factures presumptament irregulars que van cobrar, per valor de centenars de milers d’euros, l’arquitecte Jorge Batesteza i l’exdirector del CATSalut Carles Manté.

Ara bé, l’ajornament del judici podria endarrerir l’arrancada de tot plegat un any. I és que segons diverses fonts consultades per Canal Reus, l’Audiència de Tarragona té un calendari ple a vessar. Això, segons les mateixes fonts, situaria l’arrencada d’aquest procés l’any 2025.

Més de 12 anys d’instrucció i una quinzena de peces

Amb més de 12 anys d’instrucció a l’esquena i l’obertura de fins a 15 peces separades, ara havia de començar a esclarir-se si penalment hi havia responsabilitats de tot allò que s’ha investigat. En el cas que ens ocupa també hi ha investigats l’exalcalde de Reus, Lluís Miquel Pérez, i Josep Prat, exdirector del hòlding d’empreses municipals de Reus, dos dels principals implicats en tota la macrocausa.

L’endarreriment de tot plegat manté la sospita sobre un model de funcionament a l’Ajuntament que, entre altres qüestions, va erigir el nou Hospital Sant Joan, la nova Fira de Reus o la xarxa d’aparcaments municipals entre d’altres. Esclarir si tot plegat es va fer amb corrupteles o no ha de permetre tancar una pàgina important de la història de la política municipal a Reus.

A tot plegat cal sumar-hi que els dos partits que van iniciar el cas INNOVA, la CUP i ARA Reus, ja han abandonat les acusacions particulars i que el jutge ha arxivat algunes de les causes que va obrir.

Fil de notícies

AGENDA

RELACIONATS