Últimes notícies:

Empat a l’encara Bisbal de Falset

per: Clara Marquiegui

El poble s’ha sotmès a una consulta popular per decidir entre La Bisbal de Falset i La Bisbal de Montsant, com a nom del municipi, i tres vots en blanc han acabat provocant un empat en la votació.

La Bisbal de Falset es troba en procés de canvi de nom per La Bisbal de Montsant. Aquest diumenge s’ha dut a terme una consulta popular on els veïns majors de 16 anys han pogut votar a favor o en contra del canvi. Una votació que, sorprenentment, ha conclòs amb empat, tot i tenir una participació imparella, de 159 vots. Més concretament, 78 persones han votat pel canvi, 78 persones han votat en contra del canvi i 3 persones han estat decisives votant en blanc.

Sorpresa davant del resultat

Davant d’aquest resultat, el consistori s’ha mostrat sorprès i ha decidit dedicar uns dies a la reflexió i a l’assessorament, per buscar solucions que evitin el confrontament ciutadà.

El canvi té el vistiplau de l’Institut d’Estudis Catalans

Cal recordar que des de l’Ajuntament van iniciar els tràmits per a fer el canvi de nom fa uns mesos i ja compten amb el vistiplau de l’Institut d’Estudis Catalans. A més, estan convençuts que el nou nom els farà sentir identificats amb la zona a la qual pertanyen, no com ara, que, segons expressen, se’ls confon amb “una dependència de Falset”.

Si finalment el canvi tirés endavant, no es veurien afectats ni els documents personals, ni les escriptures d’entitats i propietats. Encara que els usuaris podrien procedir a la modificació si, a curt termini, haguessin de dur a terme algun tràmit.

Fil de notícies

AGENDA

RELACIONATS