Últimes notícies:

La reforma del Carrilet porta l’oposició a reclamar concreció al govern

per: Clara Marquiegui

Junts, Vox, PP i CUP reclamen transparència i esvair dubtes sobre la reforma del Carrilet a l’equip del PSC, ERC i Ara Reus

L’Ajuntament de Reus ha presentat, aquesta setmana, l’avantprojecte de la reforma del Carrilet. Una reforma que, entre altres, renovarà el mercat, traslladarà l’estació d’autobusos, sumarà serveis municipals i habitatge, i crearà una nova zona verda a la ciutat. Els grups de l’oposició valoren positivament que, a poc a poc, es concreti el projecte, encara que tots hi fan esmenes. De la mateixa manera, les paradistes també esperen que el govern concreti detalls de com s’ha d’executar tot plegat.

El PP reclama concreció en la reforma del Carrilet

Des del Partit Popular, la portaveu del grup municipal, Sílvia Virgili, posa sobre la taula els dubtes que han quedat per resoldre malgrat l’anunci públic. “Ens sorgeixen una sèrie de dubtes, com per exemple, en quines condicions estaran les paradistes del Mercat del Carrilet mentre durin les obres?”, es pregunta. Afegeix, a més, que “també ens inquieta molt saber per què no es contemplen els terrenys que es van adquirir fa dos anys, precisament, per canviar l’emplaçament del mercat”.

Reforma del Carrilet
Façana exterior del Mercat del Carrilet

El trasllat de l’estació d’autobusos es queda curt, segons la CUP

Són qüestions sobre la reforma del Carrilet que també preocupen al grup municipal de la CUP, una formació que té diverses esmenes pel que fa al trasllat de l’estació d’autobusos reusenca. La portaveu del grup municipal, Mònica Pàmies, sentencia que “continuem dubtant d’aquest projecte”. Explica que “ens semblava bona idea el trasllat de l’estació d’autobusos, i ho vam proposar d’un bon inici, però considerem que això no és un trasllat, és un canvi de vorera”.

Concretament, critica que “es perd molta zona verda, i tenint en compte que és una estació per a autobusos interurbans, no té sentit que tingui la sortida cap a l’interior de la ciutat, hauria d’haver-se ubicat molt més lluny”.

Vox, per la seva banda, denuncia que aquest primer plantejament no tingui en compte necessitats de millora i manteniment que, segons sembla, fa anys que el mateix barri demana. El portaveu del grup municipal, Julio Pardo, assegura que sempre han estat a favor del projecte de reforma del Carrilet, però critica que no es faci referència concreta “ni al manteniment de les façanes que ja hi ha, ni a una millora i instal·lació de serveis mèdics i assistencials“.

Junts reclama “respecte institucional” per part del govern

La cap de l’oposició, la portaveu del grup municipal de Junts a l’Ajuntament de Reus, Teresa Pallarès, ha volgut definir la reforma de la zona sud com un projecte de ciutat. Una condició que els porta a exigir que se’ls informi, en tot moment, del seu avanç. “El que esperem és aquest respecte institucional pels projectes que són de ciutat, que no són d’un govern, sinó que venen d’un govern i el continua un altre govern, com ha de ser”, ha declarat.

“El que demanem és que aquest respecte institucional passi la primera fase, que és la d’informació, perquè també som responsables d’aquests projectes a la ciutat”, recorda. Precisament, una informació que, tots quatre grups de l’oposició, han coincidit que els ha faltat fins ara i que el govern no els ha traslladat amb el marge suficient per a treballar el projecte, abans de l’anunci oficial.

Fil de notícies

AGENDA

RELACIONATS