Últimes notícies:

L’Ajuntament de Reus fa balanç del PAM 7 mesos després de la seva aprovació

per: Miquel Ferrer

El 78% de les 405 actuacions incloses al Pla d’Acció Municipal (PAM) 2023-2027 ja s’han iniciat, i el volum d’accions executades és del 19%

Fins a un 78% de les 405 actuacions que inclou el Pla d’Acció Municipal 2023-2027 s’han iniciat, i un 19% s’han executat. Aquest és el balanç el PAM després de la seva aprovació al Ple de l’Ajuntament de Reus ara fa set mesos.


Aquest dilluns, l’equip de govern ha presentat l’evolució de les actuacions que inclou el PAM, així com els projectes que encara queden pendents sobre la taula.
El Pla d’Acció està dividit en tres eixos: les persones al centre, que té un grau d’execució d’un 20,7%, un eix de ciència i creixement econòmic amb un creixement d’un 21%, i un altre eix de Ciutat verda i sostenible, que es troba en un grau de 15,8%.

PAM

Les persones al centre, l’eix més nombrós del PAM

L’eix de persones al centre contempla 240 accions. Els àmbits amb un major grau d’execució són l’accés a l’habitatge amb un 39,1%, l’àmbit d’infants, joves i persones grans amb un 28,5% i igualtat i diversitat amb un 27,6% d’execució.

En aquest sentit, pel que fa a l’habitatge destaquen la construcció del Consell Municipal d’Habitatge, la licitació del nou Servei d’Habitatge; l’aprovació del protocol de compra per ampliar el parc d’habitatge de lloguer assequible; l’impuls de la promoció d’habitatge oficial pública a Mas Iglesias; el projecte de la Hispània i la regeneració urbana del Barri Fortuny.

Ciència, innovació i creixement econòmic: un sector punter per fer créixer Reus

Pel que fa al segon eix, es contemplen 86 accions. En el balanç del PAM, s’ha destacat la posada en marxa del laboratori d’innovació Reus Living Lab, i l’esforç per potenciar i impulsar l’economia i la capacitat d’atreure visitants de la ciutat. A més, s’ha reivindicat la col·laboració amb la URV per organitzar jornades i accions de divulgació.

Entre altres accions, també es destaquen fites esportives com l’Eurocopa d’hoquei o la celebració el proper octubre del Reus Special Olympic Meeting, la potenciació de la Reus Film Office com a eina de projecció de ciutat, L’esforç per posicionar sectors estratègics de la ciutat com un element de referència exterior com la marca vermut de Reus, o potenciar i modernitzar els mercats municipals i fomentar el comerç als barris.

La sostenibilitat, el punt fort del PAM

L’eix de la sostenibilitat contempla 79 accions, dividides en els àmbits de medi ambient, recursos naturals, espai públic i mobilitat sostenible.

Entre les mesures, s’han destacat sobretot les mesures d’estavi d’aigua i concienciament, tenint en compte la situació de sequera que pateix el territori, com la recuperació del Pont de Calderons i la recuperació de pous propis. Des de l’ajuntament, valoren molt positivament la feina realitzada en el marc mediambiental, i creuen que poden ser un model a seguir per la resta de l’estat.

AGENDA

RELACIONATS