Últimes notícies:

Les Brigades Municipals augmenten la plantilla per crear la d’intervenció ràpida

per: Jordi Olària Gras

El servei passarà de 59 treballadors a 84 i integrarà a l’estructura de les Brigades Municipals la nova àrea

Les Brigades Municipals de Reus passaran d’una plantilla de 59 treballadors a una de 82 els pròxims mesos. Aquestes 25 noves incorporacions suposen un increment de personal del 42% que servirà, per una banda, per reforçar l’activitat quotidiana d’aquesta àrea municipal. Tot i això, bona part d’aquest augment de personal s’explica per la posada en marxa d’un nou servei.

Tal com ha anunciat l’alcaldessa de Reus, Sandra Guaita, “d’aquestes 25 incorporacions, set seran per a la brigada clàssica, la que ja treballa als nostres carrers, i 18 aniran a una nova brigada, que serà la Brigada d’Intervenció Ràpida, que estarà incorporada a les Brigades Municipals”. Tot i que s’havia plantejat que fos un servei externalitzat, finalment quedarà integrat a l’estructura municipal.

Entrada de les instal·lacions de les Brigades Municipals de Reus | Canal Reus

Les Brigades Municipals sumaran la d’intervenció ràpida aquest 2024

Així doncs, a la brigada ordinària s’hi sumaran set places de sis especialitats diferents. Hi haurà dos nous peons, un oficial de fusteria, un de jardineria, un arquitecte tècnic, un delineant i un tècnic de manteniment. Pel que fa a la ràpida, comptarà majoritàriament amb peons i paletes, vuit i quatre respectivament, però també amb personal d’altres àrees, com la fusteria, la jardineria o la serralleria.

Aquestes 25 noves incorporacions s’han d’anar formalitzant els pròxims mesos, i la Brigada d’Intervenció Ràpida en concret, ja té data per posar-se en marxa. Segons ha anunciat el regidor de Via Pública, Daniel Marcos, “posem calendari: abans que finalitzi l’any“. Ha recordat que “aquesta Brigada d’Intervenció Ràpida ha de donar resposta a les necessitats i incidències que ens anem trobant a la via pública, com panots trencats, mobiliari, o incidències a parcs i jardins”.

El següent pas és ampliar els recursos materials, com la maquinària, per a la qual s’estarien treballant les licitacions aquestes setmanes. La culminació de tot plegat ha d’arribar amb l’anunciada aplicació ciutadana, que permetria que el veïnat de Reus informés de manera directa de desperfectes a la via pública i al mobiliari urbà.

AGENDA

RELACIONATS