Ricard Gili, 1 any a l’alcaldia de Riudoms: “Hem anat per feina”

per: Paula Montalvo

L’alcalde fa un repàs al primer any del nou govern: remarca que han anat per feina, marcant estratègies i objectius per millorar Riudoms

“Hem anat per feina”. Amb aquesta frase resumeix Ricard Gili el seu primer any al capdavant de l’Ajuntament de Riudoms. El 17 de juny del 2023, un nou govern format íntegrament per membres d’Esquerra Republicana prenia possessió, trencant amb la ratxa històrica dels ara nomenats Junts.

L’actual alcalde assegura que, malgrat haver entrat nous al consistori, des d’un primer moment van treballar per posar Riudoms al dia, amb reptes i estratègies que des del mateix govern es van posar tot just entrar.

Ricard Gili remarca l’arribada d’ajudes històriques

Per exemple, una mostra que el batlle ha volgut posar sobre la taula és l’arribada d’una subvenció amb més de 500.000 euros per a canviar canonades d’aigua de la Urbanització Molí d’en Marc. Una fita que descriu com a històrica, i que també ve acompanyada de nombroses actuacions per optimitzar al màxim els recursos.

Aquests resultats arriben un any després de l’arribada del nou govern a l’Ajuntament de Riudoms, però l’alcalde també ha volgut remarcar que des del primer dia van voler fer notar la seva marca, per exemple amb el gir i nova mirada de la Fira de l’Avellana.

Riudoms instal·larà noves canonades al Molí d’en Marc

L’Ajuntament de Riudoms ha aconseguit dues subvencions que sumen 535.000 euros i que són les més altes dels últims 10 anys. Són fruit de les gestions iniciades ara fa gairebé un any, just a l’inici d’aquest mandat. Es destinaran a dos grans projectes.

La primera subvenció és de l’Agència Catalana de l’Aigua per millorar i renovar xarxes d’aigua. Des de l’Ajuntament de Riudoms s’hi va presentar un projecte per fer noves totes les canonades de la urbanització Molí d’en Marc, que sumen gairebé 4,5 quilòmetres i tenen prop de 50 anys d’antiguitat. Les obres començaran a finals d’aquest any i duraran uns vuit mesos. Serà el canvi de canonades d’aigua més gran que s’ha fet mai a Riudoms d’un sol cop.

Els tècnics de l’Ajuntament consideren que més d’un 25% de l’aigua que passa per les canonades del Molí d’en Marc s’acaba perdent. De fet, segons els càlculs, això són 39.000 metres cúbics perduts cada any. Aquesta aigua té un cost d’uns 40.000 euros anuals, que ara s’estalviaran.

La segona subvenció és del Departament d’Acció Climàtica per fer accions per lluitar contra el canvi climàtic. L’Ajuntament de Riudoms hi va presentar unes obres de tres carrers que ja estaven en marxa i que es van acabar a finals de l’any passat: Muralla de la Font Nova, Raval de Sant Francesc i travessia Maragall. Aquests tres carrers s’han fet nous i s’hi ha canviat la xarxa d’aigua. En aquest cas s’han aconseguit 235.000 euros per uns carrers que n’han costat 265.000. Això fa que gairebé tots els diners que hi havia reservats quedin lliures i es puguin utilitzar per altres projectes.

La subvenció de 300.000 euros per canviar les canonades d’aigua del Molí d’en Marc és la més alta que ha obtingut l’Ajuntament de Riudoms els últims 10 anys. I la subvenció de 235.000 euros per pagar tres carrers reformats és la tercera més alta dels últims 10 anys.

AGENDA

15 de Setembre

RELACIONATS