Teresa Pallarès: “No van avisar que el canvi que prometien des del PSC per a la ciutat era a pitjor”

per: Marc Càmara

La líder de l’oposició a l’Ajuntament de Reus, Teresa Pallarès, ha fet el seu balanç del primer any de mandat del govern liderat per Sandra Guaita carregant contra “l’increment d’impostos” i la “manca de rumb”

Teresa Pallarès assegura que en el darrer any la ciutat de Reus ha anat enrere. “Paguem més impostos, tenim més delinqüència i hem perdut serveis públics“. Així ha arrencat la conferència que la portaveu de Junts a l’Ajuntament de Reus ha volgut fer dos dies després de la que va fer l’alcaldessa, Sandra Guaita.

Pallarès ha pronunciat la conferència al saló noble d’El Círcol, indret que ha quedat petit davant l’expectació generada. A la conferència, a més de la gent del partit de Pallarès, hi havia l’exalcalde de la ciutat, Carles Pellicer, així com representants del teixit econòmic i social de la ciutat i líders veïnals.

Pallarès ha volgut llençar missatges molt contundents en poc espai de temps (la conferència no ha durat més de mitja hora), però s’ha esplaiat desgranant el que considera que no funciona a la ciutat.

Teresa Pallarès col·loca tres alertes sobre l’escenari

Pallarès ha volgut destacar tres eixos que són, a parer seu, especialment preocupants. Ha començat repassant l’increment d’impostos que el govern municipal va imposar aquest 2024. “Ens fan pagar més, a tots“, ha dit Pallarès.

Després la líder de Junts ha assegurat que a la ciutat hi ha hagut “un 9,1% més de delictes en el darrer any“. Són dades que l’equip de Pallarès assegura que surten de l’Ajuntament, és a dir, de la Guàrdia Urbana. Ella mateixa ha afegit que “Sandra Guaita no ha fet res per frenar aquest increment i tampoc per evitar que els delinqüents entrin per una porta dels jutjats i surtin ràpidament per l’altra“. En aquest aspecte demana que el PSC se sumi a una reclamació que Junts ha proposat al Congrés per canviar la llei i evitar la multireincidència.

El tercer eix que ha volgut destacar Pallarès és la pèrdua de serveis públics. “No s’ha fet res per evitar el tancament de la residència de la ICASS o una línia a l’escola La Vitxeta“. Admetent que tot plegat no és competència de l’Ajuntament, també ha assegurat que el govern de la Generalitat ha estat dirigit fins ara pels socis de govern dels socialistes, Esquerra Republicana.

Teresa Pallarès augura mala maror durant tot el mandat al govern

Precisament al voltant de la unitat entre les formacions que configuren el govern, Pallarès ha volgut destacar la roda de premsa d’ERC en la qual Noemí Llauradó carregava contra els socialistes: “Deia que el PSC estancava la ciutat, i es va quedar tan ampla“.

Afegeix que durant la conferència de l’alcaldessa d’aquest mateix dilluns, Esquerra i ARA Reus semblaven meres comparses” i ha reblat que “si en un any ja tenen aquesta relació, no em vull imaginar com avançarà el mandat“.

AGENDA

15 de Setembre

RELACIONATS