Últimes notícies:

Ja és Festa Major!

per: Clara Marquiegui

El pregó, pronunciat per la reconeguda matemàtica Eva Miranda, ha donat el tret de sortida oficial a la Festa Major de Sant Pere 2024.

Com cada 24 de juny, aquest dilluns ha tingut lloc el pregó de Festa Major, a càrrec de la reconeguda matemàtica Eva Miranda. L’alcaldessa, Sandra Guaita, ha iniciat l’acte explicant que la van escollir com a pregonera després que un reconegut catedràtic definís la reusenca com “la millor matemàtica de l’estat”.

Precisament, al llarg del seu discurs, Miranda ha fet nombroses referències a les matemàtiques. Ha parlat de sumes (com la que es va formar en el gran mosaic de l’Hola, Sant Pere! fa uns dies) i de multiplicacions (com fan els castellers en cada castell dels Xiquets de Reus), però també de punts, línies i corbes. Tot plegat, per “demostrar la importància de la ciència en la nostra societat”.

També, ha fet referència als aniversaris de la Cucafera i del Bou, i ha reconegut sentir-se “privilegiada” en haver tancat el cercle tornant a Reus per esdevenir la pregonera de la Festa Major.

‘Niepce’ rep el Tro de Festa 2024

Al mateix saló de plens, s’ha atorgat el Tro de Festa d’enguany a Carles Busquets ‘Niepce’, a títol pòstum. Una distinció que ha rebut la seva família, amb una barreja d’emoció, sorpresa i nostàlgia. Es tracta d’un reconeixement que vol agrair la important tasca del fotògraf a la ciutat.

Peta la primera tronada

Tot seguit, alcaldessa i pregonera han fet la crida a la festa des del balcó de l’Ajuntament, acompanyades de la música dels Ministrers de Reus. Finalment, han encès la primera de les quatre tronades d’aquesta Festa Major i la plaça del Mercadal ha esclatat d’alegria.

Festa Major de Sant Pere 2024

Reviu el Pregó i la primera Tronada!

Bona Festa Major!

Fil de notícies

AGENDA

1 d'Agost

25 de Juliol

RELACIONATS