Comença la selectivitat, un any més amb rècord d’inscrits

per: Clara Marquiegui, Mireia Jansà Mata

Ni més ni menys que 4.035 joves de les comarques tarragonines han començat les proves aquest dimarts amb els nervis habituals.

Aquest dimarts ha començat la selectivitat. Unes PAU, Proves d’Accés a la Universitat, que s’allargaran fins al dijous i a les quals s’han presentat 4.025 alumnes de les comarques tarragonines. Es tracta d’una xifra rècord d’inscrits per tercer any consecutiu. Del total, més d’un 90% provenen de batxillerat i el percentatge restant de cicles formatius.

Concretament, la ciutat de Reus acull quatre tribunals: l’IES Baix Camp, l’IES Gabriel Ferrater, l’IES Roseta Mauri i la Facultat d’Economia i Empresa de la URV. A Canal Reus ens hem desplaçat fins a aquest darrer centre per conèixer les sensacions dels alumnes abans d’entrar a l’examen. En general, l’ambient era nerviós, per la importància del moment vital, però també de confiança, per la feina feta durant el curs.

L’alumnat podrà esquivar preguntes sobre lectures obligatòries

D’altra banda, entre els exàmens més temuts pels alumnes hi ha Història, per la densitat del seu temari, i Matemàtiques i Física, per la dificultat de les proves. Com a novetat, enguany l’alumnat podrà esquivar preguntes sobre lectures obligatòries, com també es recupera Història de la Filosofia a la fase general.

Els alumnes que obtinguin un 5 de mitjana entre la nota de batxillerat i la qualificació obtinguda en la fase general de les proves hauran superat les proves PAU i, per tant, tindran nota d’accés a la universitat.

La tecnologia s’aplica a la selectivitat

Un cop més, aquests dies s’utilitzarà un aparell detector de comunicacions entre dispositius, que permetrà identificar si hi ha estudiants que s’estan comunicant amb algú de fora de l’aula mentre fan els exàmens.

Fil de notícies

AGENDA

28 de Novembre

28 d'Octubre

RELACIONATS