A través d’una eina per a mòbil i per a ordinador, els usuaris podran clicar un botó del pànic sempre que es trobin en una situació d’inseguretat, estiguin o no al seu municipi de residència.
Reus, Tarragona, La Canonja, Constantí, Mont-roig del Camp i Cambrils fan un pas endavant en la consolidació de l’Àrea Metropolitana de Tarragona. I ho fan amb la presentació d’un projecte d’eina conjunta que agilitzarà les comunicacions entre ciutadania i cossos de seguretat, i, en definitiva, que permetrà oferir una resposta més eficient i efectiva en casos d’urgència.
A través d’una aplicació per a mòbil i per a ordinador, els usuaris podran clicar un botó del pànic sempre que es trobin en una situació d’inseguretat, estiguin o no al seu municipi de residència. Aquells que tinguin l’eina, hauran acceptat uns permisos de protecció de dades, que permetran que, des de la comissaria més propera, puguin enregistrar imatges i àudio des del dispositiu de la víctima. A banda, els agents també podran emprar l’eina de geolocalització i veure en temps real imatges de les càmeres de vigilància pròximes als fets.
Altres funcions
El projecte vol seguir el model que ja s’ha implantat en altres punts del mapa català, i poder incorporar també funcions relacionades amb incidències a la via pública o amb el protocol de localització de menors, entre altres.
Pròxims passos
El pròxim pas és encarregar als respectius equips tècnics i jurídics els treballs més burocràtics i de licitació dels plecs de condicions. A banda, aviat s’iniciaran els treballs de disseny de l’aplicació, adaptable a les necessitats i particularitats de cada municipi; i que, en tot cas, haurà de permetre la possibilitat d’enviar alarmes en temps real a les policies locals.
El pressupost no està definit, perquè també dependrà de cada municipi, però s’estima que aquesta eina pot entrar en funcionament a finals de 2024 o inicis de 2025. L’objectiu és que, amb la inèrcia natural del servei, més municipis se sumin al projecte.