Últimes notícies:

Reus i la URV sumen esforços per al desenvolupament econòmic i social

per: Redacció

L’alcaldessa, Sandra Guaita, i el rector, Josep Pallarès, han signat un protocol marc de col·laboració entre Reus i la URV

L’alcaldessa de Reus, Sandra Guaita, i el rector de la Universitat Rovira i Virgili, Josep Pallarès, han signat aquest dijous el protocol marc de col·laboració entre ambdues institucions per tal de plantejar projectes conjunts per al desenvolupament econòmic del territori en els quatre anys vinents. En l’acte també hi ha estat present el regidor de Promoció Econòmica, Innovació i Coneixement, Josep Baiges.

Aquest protocol vol donar impuls i promoure accions i projectes que es desenvolupin des dels diferents departaments de l’Ajuntament de Reus i de la URV en els següents àmbits:

  • L’àmbit de la innovació i els projectes destinats principalment a assolir els objectius de l’Agenda Urbana 2030.
  • En donar impuls a programes de formació, capacitació, gestió del talent i ocupabilitat, especialment en els sectors tecnològic, agroalimentari i de la salut.
  • En el foment de la cultura emprenedora, la creació, el creixement i la consolidació d’startups i spinoffs al territori, així com en donar suport a programes d’incubació i acceleració.
  • En posar en marxa programes de transferència de coneixement i les seves aplicacions, així com en la celebració d’esdeveniments que fomentin la cultura de la innovació i la transferència de coneixement.
  • En donar impuls a la investigació aplicada destinada a resoldre problemes específics de la indústria o la comunitat i amb l’establiment d’aliances estratègiques per coliderar projectes transformadors sectorials i territorials.
  • En donar impuls comú a estratègies i projectes en matèria de turisme i projecció de la ciutat, així com en l’àmbit de les relacions internacionals.
  • En establir mecanismes de col·laboració en l’àmbit de la cultura, el patrimoni cultural (material, immaterial i arqueològic) i dels museus.
  • En definir conjuntament plans i projectes en matèria de medi natural, promoció de la sostenibilitat, així com estratègies de transició ecològica, climàtica i descarbonització.
  • En establir mecanismes de col·laboració en l’àmbit de la sanitat, la salut pública així com en la promoció de la salut.

La URV i l’Ajuntament de Reus col·laboraran en aquests àmbits d’interès comú

L’alcaldessa de Reus, Sandra Gauita, afirma que la signatura del protocol “fa palesa la voluntat del Govern de Reus de plantejar projectes conjunts per contribuir al desenvolupament econòmic del territori, amb especial atenció a la ciència i la innovació, i que és un dels eixos d’aquest mandat com queda reflectit al nostre Pla d’Acció Municipal”.

El rector de la URV, Josep Pallarès, destaca la importància d’aquesta col·laboració que fa anys que existeix tot i que ara s’ha plasmat en aquest acord: “Teixir aliances amb les institucions és fonamental per potenciar, des del coneixement, el creixement econòmic i social del nostre territori, per generar sinergies i per acostar la universitat a les necessitats de la comunitat.”

AGENDA

RELACIONATS