Eva Miranda, pregonera de Sant Pere: “Em considero molt privilegiada”

per: Redacció

Va néixer a Reus i hi va viure dos anys, i veu el pregó com “l’oportunitat de participar en la Festa per primera vegada”

El tret de sortida oficial i tradicional de la Festa Major de Sant Pere de Reus el dona el pregó. Es tracta d’un honor que enguany ha recaigut en la matemàtica Eva Miranda, que compta amb una extensa trajectòria professional dins del món acadèmic en universitats d’arreu del món.

Ella mateixa explica que va rebre l’encàrrec de fer el pregó a mitjan mes de maig, i que no va dubtar a l’hora de donar la resposta i entomar una responsabilitat que veu amb dos vessants. “D’una banda, com un repte, i de l’altra, com una oportunitat de participar en la Festa per primera vegada i com a protagonista; em considero molt privilegiada”, assegura.

Eva-Miranda-pregonera-Sant-Pere-2024

“La Tronada és la necessitat de començar la festa, és un crit al cel”

Explica que “vaig néixer a Reus perquè el meu pare hi estava destinat, i hi vaig ser durant dos anys; de fet, era a Riudoms i vaig néixer a Reus”. És per això que admet que “no recordo haver gaudit de la festa” i, per tant, considera que pronunciar el pregó és la millor manera de fer-ho. Aquests dies ultima aquest pregó mentre comença encara assumeix no només el pes de l’encàrrec, sinó també de què suposarà dur-lo a terme.

“Estic amb l’ordinador treballant a altes hores de la matinada preparant el pregó, però m’ho estic passant molt bé i espero que tothom ho gaudeixi”. És conscient que la Tronada és l’element més emblemàtic i la veu com “la manifestació del soroll i la necessitat de començar la festa”.

“Des del punt de vista teòric és fantàstic, és com un crit al cel”, sentenciat. El contingut del pregó es desvelarà, com cada any, dilluns vinent, 24 de juny, dia de Sant Joan. L’acte tindrà lloc a les vuit del vespre al saló de plens i, com no pot ser d’altra manera, en directe per Canal Reus, i es podrà recuperar tant a canalreus.cat com a la Xarxa Més.

AGENDA

28 de Setembre

RELACIONATS