Curs de rècord d’estudiants a la URV

per: Paula Jansà

La URV ha acollit enguany més de 16.000 estudiants i en els últims cinc anys ha sigut la Universitat que més ha crescut, concretament un 11%.

La URV aprofita l’estiu i l’aturada de les classes per fer balanç i posar ordre de cara al setembre i al curs vinent. Aquest curs, 2n any de mandat del nou consell rector, encapçalat per Josep Pallarès, ha servit per posar a punt tot el marc legal d’adaptació al nou pla d’estudis que va entrar en vigor el passat mes d’abril. Ho han fet desenvolupant un pla de xoc de 75 places que, durant els pròxims 4 anys, permetrà incorporar professorat a temps parcial per substituir la docència que actualment s’està fent amb professorat associat i a temps complert, amb la voluntat d’incorporar 50 places addicionals els pròxims anys.

Tot plegat, per donar resposta a l’alta demanda d’estudiants que té la universitat, que enguany ha assolit xifres rècord. En aquest passat curs, s’han superat els 16.000 estudiants, una xifra a la qual mai s’havia arribat. De fet, la URV és la universitat catalana que ha crescut més en nombre d’estudiants de grau en els últims cinc anys, concretament, un 11%.

Pel que fa a infraestructures, la institució està treballant en dos projectes principals. Per una banda, de la mà de l’Ajuntament de Reus s’ha presentat a la conselleria el projecte per traslladar la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut al Campus Bellissens. Des de la Universitat, assenyalen que estan pressionant i fent les accions pertinents per poder tirar endavant el projecte bàsic. Tot i això, el fet de no tenir pressupostos per part de la Generalitat de Catalunya ha provocat retard en les actuacions.

El curs vinent, protagonitzat per les obres de la Facultat de Ciències de l’Educació i Psicologia

Per l’altre, s’està acabant de fer la licitació de la Facultat de Ciències de l’Educació i Psicologia i esperen que, com a màxim, el pròxim mes d’agost es pugui assignar definitivament l’empresa que executarà les obres. Si tot va sobre el previst, els treballs es duran a terme en un curs i mig i suposarà el trasllat de 1.800 estudiants a altres seus universitàries i al seminari de Tarragona.

Fil de notícies

AGENDA

28 d'Octubre

RELACIONATS