L’AAT denuncia 11 apartaments il·legals durant el juliol

per: Redacció

Des de l’Associació d’Apartaments Turístics Costa Daurada i Terres de l’Ebre han denunciat aquelles residències que no es troben inscrites al registre de turisme de Catalunya, i que s’anunciaven lliurement a internet i xarxes socials

L’associació d’apartaments turístics Costa Daurada i Terres de l’Ebre ha presentat fins a onze denúncies contra apartaments il·legals durant aquest mes de juliol. Les residències s’anunciaven en portals web i no estaven degudament inscrites al Registre de Turisme de Catalunya.

Segons l’associació, aquestes pràctiques són una forma de competència deslleial, i avisen que els propietaris no paguen llicencies ni impostos, a més d’especular amb el preu. A banda, els residents que s’allotgen en aquests apartaments il·legals, s’estalvien de pagar taxes turístiques i no queden registrades al registre de viatgers dels mossos d’esquadra, creant diuen, problemes greus de convivència amb els veïns de la zona i generant turismofòbia.

Els hotelers alerten de possibles estafes a internet

Aquestes onze denuncies durant el mes de juliol, s’han fet després de diferents cerques a plataformes web i altres xarxes socials, i l’associació denuncia la impunitat amb la qual els propietaris dels domicilis il·legals actuen, operant fora de la llei sense cap classe de control.

Els hostalers fan ara una crida a la ciutadania per formalitzar reserves només en apartaments turístics reglats, i recorden que s’han d’assegurar en tot moment que l’establiment disposi del corresponent nombre de registre. A més, demanen que no es refiïn de grans ofertes i promocions, sobretot si estan anunciades a les xarxes o a internet, perquè augmenten les probabilitats d’accedir a un apartament il·legal o, en els pitjors dels casos, que es tracti d’una estafa.

AGENDA

28 de Setembre

RELACIONATS