Les pluges d’aquest inici de setembre no són suficients per als pantans de Siurana i Riudecanyes

per: Redacció

Els dos pantans continuen perdent aigua i es troben actualment sota mínims: 1,69% de volum embassat en el cas de Riudecanyes i 0,97% en el cas de Siurana

Imatge del Pantà de Riudecanyes durant la sequera de 2024

Aquest mes de setembre ha arrancat amb pluges. Durant cinc dies consecutius hi ha hagut precipitacions a Reus i el seu entorn segons els registres de l’estació meteorològica del Centre de Lectura.

En el cas de la capital del Baix Camp, el dia més plujós va ser dimarts dia 3 de setembre, quan van caure 35 litres per metre quadrat. Dimecres i dijous, dies 4 i 5 respectivament, la precipitació va ser mínima, però de nou divendres dia 6 va ser un dia plujós, amb prop de 20 litres per metre quadrat recollits sobretot durant el matí i migdia.

Pluja mal ubicada per als pantans

De fet, durant aquest setembre, en alguns municipis del Baix Camp ha plogut pràcticament una tercera part del que ha de ploure al llarg de tot un exercici. Amb tot, les dades dels embassaments de Riudecanyes i de Siurana continuen no sent gens positives.

D’entrada, a Riudecanyes ara mateix hi ha 0,090 hectòmetres cúbics d’aigua, el que representa un 1,69% de la seva capacitat total. En el cas de Siurana, la xifra és lleugerament superior, però tenint en compte que el pantà és més petit, el percentatge de volum embassat és inferior. En aquest indret del Priorat hi ha acutalment 0,118 hectòmetres cúbics d’aigua, un 0,97% de la seva capacitat.

AGENDA

28 de Setembre

15 de Setembre

RELACIONATS