La pagesia reclama solucions davant l’increment de robatoris als camps

per: Clara Marquiegui

Revolta Pagesa al Camp de Tarragona ha organitzat una mobilització, a Reus, per denunciar la inseguretat amb què treballen als camps avui dia

La pagesia del Camp de Tarragona ha dit prou! Fa mesos, i fins i tot anys, que denuncien la greu situació que viuen amb l’excés de burocràcia, els preus baixos i els efectes de la sequera. Ara, l’increment de robatoris al camp ha portat la pagesia a mobilitzar-se, aquest matí de divendres, a Reus.

El lloc de trobada ha estat l’espai tot just davant la comissaria dels Mossos d’Esquadra, on més d’una desena de tractors i pagesos han denunciat la inseguretat amb què desenvolupen la seva activitat econòmica, avui dia. A aquests robatoris se sumen les agressions i la intimidació als mateixos pagesos, per part dels lladres.

Aconseguir que els autors paguin pels danys reals

El sector demana solucions estructurals i reals, que permetin modificar la legislació i aconseguir que els autors dels robatoris paguin pels danys reals que suposen les seves accions. La pagesia denuncia que la magnitud de les pèrdues va més enllà dels objectes robats en si.

Manifesten que, davant d’aquestes situacions, els cossos de seguretat encara no compten amb les eines necessàries per identificar els lladres i evitar que aquests reincideixin, com també els és difícil estirar el fil i conèixer qui són els distribuïdors que compren la matèria robada.

“Els productes robats no tenen totes les garanties sanitàries”

D’altra banda, els preocupa que els seus productes, en ser robats, entrin a la cadena alimentària sense totes les garanties sanitàries.

Per tot plegat, demanen una resposta immediata de les institucions competents.

AGENDA

28 d'Octubre

RELACIONATS