Enguany, com a novetat, a la Fira de l’Oli hi haurà el primer concurs d’allioli.
Com és tradició cada mes de novembre, arriba una cita marcada al calendari. Reus acull una nova edició de la Fira de l’Oli, en aquest cas la 27a. Un cap de setmana, enguany 15 i 16 de novembre, que serveix, per presentar la nova collita i promocionar aquest producte de km 0.
Tot i que cada any és important, enguany, i després de tres anys consecutius on la collita és minsa pels estralls que està fent la sequera, la Fira arriba també com una forma de retornar al sector l’esforç que està duent a terme per a mantenir viu el conreu. Es calcula que cada persona consumeix al llarg de l’any uns 7 litres d’oli, el que equival a una garrafa i mitjà. És per això que el sector ha volgut aprofitar per reivindicar que els preus són els més justos possibles.
Com a novetat, concurs d’allioli
En l’edició d’enguany participaran 14 cooperatives de 4 comarques de la Demarcació de Tarragona. Com a novetat hi haurà el primer concurs d’allioli. A més, també es farà el tradicional berenar de pa amb oli i xocolata que anirà acompanyat de tastets de dansa, l’esmorzar solidari on el 50% de la recaptació anirà destinada a la Marató, el sorteig del teu pes en oli, i unes jornades tècniques al Hub Food-tech and Nutrition, entre d’altres.