A LA CARTA

Últimes notícies:

Bigas Luna: escenes d’una terra

Bigas Luna: escenes d’una terra és un documental que explora la figura de Bigas Luna, a través d’allò que recorden i expliquen aquells que el van conèixer i, fins i tot, el mateix Bigas.

Una mostra del seu vincle amb la terra, del seu amor per Reus i la resta del Camp de Tarragona i del projecte cinematogràfic que va voler desenvolupar en aquest territori, que per a ell era la ‘Califòrnia Catalana’.

De fet, tot neix a partir dels tallers de cinema que el mateix Bigas Luna va oferir a la capital del Baix Camp a inicis del segle XXI i que van permetre la formació de persones que, en l’actualitat, són grans professionals d’aquest àmbit. La peça audiovisual també parla de la seva mort i del llegat, cinematogràfic i personal, que ha deixat en el seu entorn i en la societat en general.

El projecte s’idea a partir de la doble exposició de fotografies que la ciutat de Reus li va dedicar a l’autor el 2023, amb motiu del desè aniversari de la seva mort. Una doble mostra que va escenificar el primer homenatge català a l’autor, des que va morir.

Una producció de Canal Reus, amb la col·laboració de la Fundació Privada Reddis i La Xarxa+.

Segueix-nos