A LA CARTA

Últimes notícies:

Els primers en depuració: història del Molinet

Reus té l’honor d’haver estat la ciutat en tenir la primera depuradora d’aigües residuals de l’Estat espanyol. Va ser en plena guerra civil espanyola, el 1937, quan la depuradora d’aigües residuals del Molinet va entrar en funcionament. Reus començava, d’aquesta manera, una lluita constant contra l’escassedat d’aigua crònica de la ciutat.

La falta d’aigua ha estat una constant històrica a Reus, com a mínim fins l’arribada de l’aigua del Minitransvasament de l’Ebre el 1989. Tanta ha estat l’escassedat del líquid element que, almenys des del segle XIX, l’aigua residual procedent del clavegueram de la ciutat era utilitzada pel reg dels camps agrícoles. Aquest fet, com salta a la vista, provocava una bona pila de problemes sanitaris.

La preocupació per aquesta circumstància va portar la societat reusenca a prendre la iniciativa. Calia fer alguna cosa. Va ser així que els responsables polítics, tècnics i sanitaris de la ciutat, tots a una, van decidir fomentar la construcció de la primera planta depuradora d’aigües residuals de l’Estat espanyol, coneguda tradicionalment com la “Depuradora del Molinet”.

Segueix-nos