Últimes notícies:

La Festa Major de Sant Pere de Reus arriba amb nou marxandatge

per: Jordi Olària Gras

S’han dissenyat samarretes, ventalls, tatuatges i polseres de la Festa Major de Sant Pere

Una de les novetats d’aquesta Festa Major de Sant Pere de Reus és la renovació de les banderoles que onejaran al centre de la ciutat. Una altra incorporació que ben segur que inundarà els carrers de la ciutat les pròximes setmanes és el nou marxandatge.

El cartell de Festa Major, que es pot atribuir el mèrit d’haver rebut un aplaudiment general per part de la ciutadania, ha tingut també quatre adaptacions diferents. Tres entitats del Seguici han optat per invertir recursos en el disseny de marxandatge, amb la condició que es fessin productes diferents.

Els primers que es van decidir van ser el Ball de Diables de Reus, que van optar per encarregar samarretes. El vicepresident de l’entitat, Arcadi Parra, “ja s’havien fet samarretes i és un marxandatge bàsic que sabem que funciona i vam tenir molt clar que volíem tirar cap aquí; de fet, n’hem demanat més, o sigui que la cosa va bé”.

La Festa Major de Sant Pere, en forma de ventall i de tatuatges

Un altre element de marxandatge és el ventall, editat per la Coordinadora de Danses Tradicionals. El seu president, Albert Salas, explica que “els ventalls els vam triar perquè els vèiem un objecte fàcil de vendre, tenint en compte la calor que fa i que hi ha balls que ja n’havien fet anteriorment”.

A més, però, la Coordinadora ha encarregat un segon element de marxandatge. “Hem fet tatuatges, que són fruit d’una broma, va començar com una broma, vam creure que funcionaria, i mira, s’ha fet realitat i ha estat molt ben rebuda, de fet funciona més del que ens esperàvem, segurament no cobrirem tota la demanda enguany, però són coses que millorarem de cara a l’any que ve”.

Tres entitats han editat marxandatge a partir del cartell de Festa Major

Les polseres completen el nou marxandatge de la Festa Major de Sant Pere

Els productes es podran adquirir en diferents espais i actes d’aquesta Festa Major, com les polseres de l’Estol del Basilisc. El membre de la junta Sergi Garcia explica que “en deixarem a Reus Cultura, perquè se’n venguin a la Casa Rull i al Museu de Reus, i les entitats muntarem parada el dia 21, a l’assaig del Seguici, el dia 23 a la tarda i el dia 27 pel seguici petit”.

Anys enrere era Reus Cultura qui s’encarregava del marxandatge vinculat al cartell de Festa Major, i en paral·lel, les entitats feien dissenys propis. Enguany, en canvi, s’ha optat perquè les entitats encarreguin i assumeixin el cost del marxandatge que ha encarregat cadascuna a partir del cartell.

AGENDA

RELACIONATS