Últimes notícies:

Unió de Pagesos aconsegueix que la Llotja de Reus faci transparent la formació dels preus

La solució s’ha trobat amb el vistiplau dels tres agents implicats en les converses: el sindicat, la Llotja de Reus i el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural.

Unió de Pagesos ha aconseguit el compromís perquè el full de cotitzacions setmanal a la Llotja de Reus respongui a una mitjana amb preus reals, després que els operadors hagin reconegut que efectuen operacions de compravenda a un preu superior al consignat a la llotja, durant la reunió mantinguda el dimarts 9 d’abril a la seu de Barcelona del Departament d’Acció Climàtica a instàncies del director general d’Empreses Agroalimentàries, Joan Gòdia, que ha reunit representants dels productors, de cooperatives i empreses particulars.   
 
El sindicat reclama la implicació de l’Administració catalana perquè habiliti fórmules de control  en les operacions mercantils amb l’objectiu que el full de cotitzacions setmanal de la Llotja de Reus sigui veraç. Unió de Pagesos remarca que el resultat d’aquesta darrera reunió, on s’ha posat de manifest l’opacitat de la formació dels preus a la Llotja de Reus, demostra la necessitat que el Departament sigui actiu en la resolució d’aquest conflicte al sector de la fruita seca.
 
Unió de Pagesos va plantar, el setembre passat, les reunions de la Llotja de Reus per denunciar la mala praxi que permet als operadors que no quedin registrats els imports de les transaccions comercials en cap document de compravenda d’avellana, ametlla i garrofa. El sindicat denunciava que moltes de les operacions es feien per telèfon i sense quedar cap constància escrita ni registre posterior. Unió de Pagesos apunta que la Llotja de Reus hauria d’haver habilitat una figura legal que recollís totes aquestes operacions de manera interna per tal que pogués fer les mitjanes de les operacions de compravenda realitzades i fer-les públiques.

AGENDA

RELACIONATS