Últimes notícies:

Arriba el pla ImpulsDipta als ajuntaments del Baix Camp

per: Miquel Ferrer

En total, la comarca rebrà 22.080.475 euros a repartir entre els municipis

Aquest dimarts s’ha celebrat el consell d’alcaldia per explicar presencialment el projecte de l’ImpulsDipta als municipis que conformen el Baix Camp. Aquest model que es va presentar ara fa cinc mesos, pretén ser un únic pla conjunt que inclou el finançament i les assistències als ens locals de les comarques que conformen la Diputació de Tarragona. L’objectiu és simplificar les gestions i augmentar el finançament que la diputació aportarà als ajuntaments, amb un pressupost de 22.080.475 euros a repartir entre la comarca.

Pressupost per a cada municipi

Entre els municipis més importants del Baix Camp, trobem Reus amb un pressupost de 1.793.732,72 d’euros, Cambrils amb 1.252.509,57 € o Mont-roig del Camp amb 1.107.731,63 €. D’altra banda, municipis més petits com l’Argentera o Arbolí, tindran un pressupost de gairebé mig milió d’euros.

Aquesta discriminació positiva ha de ser una ajuda per impulsar als pobles amb menor nombre d’habitants, per tal que tinguin una oportunitat de fer més inversions.

La Diputació continuarà ara amb la resta de comarques per explicar el projecte. En total, el pla comptarà amb 147 milions d’euros a repartir entre un total de 184 municipis i 6 entitats municipals descentralitzades.

AGENDA

RELACIONATS