Últimes notícies:

Reus acull alumnes i professionals del sector turístic i tecnològic de 5 països europeus

per: Redacció

L’institut universitari de Lisboa ha presentat alguns dels seus projectes tecnològics per la millora del sector turístic.

Una setantena d’alumnes i professionals del sector turístic i tecnològic procedents de Grècia, Albània, Itàlia, Portugal i Espanya s’han reunit tan presencialment com en línia aquest dimecres a la sessió pràctica del Hackathon.  Una iniciativa que forma part del projecte europeu Resetting i l’organitza el Clúster TIC.

El Clúster TIC va néixer ara fa dos anys i mig amb la intenció d’impulsar el turisme a través d’eines tecnològiques i encarrilar el sector cap a una faceta més sostenible.

Durant l’acte els participants han pogut conèixer com funciona la iniciativa i aprendre de casos pràctics sobre l’aplicació de la tecnologia al turisme de la mà de l’Institut Universitari de Lisboa. Algunes de les aplicacions que presenten serveixen per calcular l’aforament d’espais turístics, per calcular temps d’espera de cues i per recrear espais històrics a través de la realitat virtual.

A banda, han pogut escoltar l’experiència d’un cas d’èxit que ja ha participat en altres sessions del Clúster. Es tracta de l’aplicació del Càmping Alfacs, una eina que facilita la interacció entre l’empresa i els clients.

Finalment, els participants del Hackathon s’han dividit en grups i han creat el seu propi projecte tecnològic enfocat en el turisme a partir d’alguns problemes proposats en l’activitat. Un cop finalitzades les propostes, es fa la seva presentació i un jurat decideix la guanyadora. L’equip guardonat tindrà l’oportunitat de desenvolupar el seu projecte amb l’ajut d’assessorament personalitzat per part de l’entitat.

AGENDA

RELACIONATS