Arròs negre, del restaurant Casa Macarrilla
El xef Xavier Martí, del restaurant Casa Macarrilla, ens cuina aquest arròs negre.
INGREDIENTS
- Arròs
- Aigua
- Cinta
- Lluerna rosa
- Aranya blanca
- Galeres
- Escamarlà
- Gamba blanca
- Sepionet
- Ceba
- Porro
- All
- Api
- Allioli
- Caviar
- Caviar de salmó
ELABORACIÓ
- Comencem fent la base del plat: el fumet. Sofregim el porro, la ceba i l’all.
- En una altra paella hi sofregim les galeres i els escamarlans. Els caps dels escamarlans els posarem a la paella amb les verdures per donar gust al fumet.
- Netegem els sepionets, però els deixarem amb la melsa.
- Pelem les gambes blanques, reservem els caps i les peles les posarem a la paella on fem el fumet.
- Afegim l’aigua a les verdures i ho deixem bullir durant 20 minuts. Un cop passats els 20 minuts, hi afegim la lluerna, l’aranya i la cinta. També hi posem les galeres sofregides, una mica d’api i un trosset de la part verda del porro. Ho deixem bullir 20 minuts més.
- Fem els sepionets a la mateixa paella on havíem sofregit les galeres. En aquesta mateixa paella hi rossegem l’arròs.
- Colem el brou i l’afegim a l’arròs. Deixem que es cuini durant uns 15 minuts.
- Ho emplatem amb les gambes i els escamarlans i ho posem durant un parell de minuts al forn.
- Ho acabem amb una mica d’allioli i allioli negat amb caviar i caviar de salmó.